Eladó lett Elvis Presley szebb napokat megélt, gyermekkori otthona

2022. július 14.
A Királyként elhíresült énekes legnagyobb rajongói akár még a kertjükben is tárolhatják a sztár egykori lakhelyének darabjait, és bárhol össze is rakhatják, mintha csak egy LEGO-játék lenne.

Máig rajongsz az egyszerűen csak a Királyként emlegetett Elvis Presley dalaiért? Nos, ha elég alaposan belenyúlsz a zsebedbe, akkor most akár még egy egészen különleges relikvia is a tied lehet – egészen pontosan az a ház, ahol az amerikai énekes a gyermekkorát töltötte. Elvis itt élt a szüleivel, Vernon és Gladys Presley-vel 1943 és 1944 között. (Ez az otthonuk mindössze egy saroknyira volt attól a korábbi lakhelyüktől, ahová az énekes született 1935. január 8-án.)

Elvis Presley

A Mississippi állambeli Tupelóban található három hálószobás épület egyébként korábban borzasztóan rossz állapotba került, így még az is felmerült, hogy lebonthatják. Végül azonban felújították és „szétszerelték”, a Rockhurst Auctions elnevezésű aukciósház pedig árverésre is bocsátja 2022. augusztus 14-én az Elvis Week ünnepségen. A kikiáltási ár igencsak magas, hiszen 30 000 és 50 000 dollár közé eshet. (Csak viszonyításképpen: jelen sorok írásakor egy dollár 392 forintba kerül.)

A Kelly Street 605. néven elhíresült házat egyébként 2020-ban már megpróbálták eladni, de akkor a koronavírus-járvány kirobbanásra miatt nem sikerült új tulajdonost találniuk. „Az épületet aprólékosan szétszedtük, és egy trailerben tároljuk, bármikor újra összerakható – mondta Jeff Marren, a Rockhurst Auctions tulajdonosa. – Tehát amikor valaki megveszi, megkapja az egész trailert és az összeállításhoz szükséges terveket. Ezután áthelyezhetik, ahova csak akarják” – tette hozzá.
Így nézett ki a ház 2013-ban:

Jeff Marren szerint csak az épület eredeti részeit őrizték meg, amelyek akkor léteztek, amikor Presley-ék ott éltek. „Kicsit furcsa dolog ez, mert csak bizonyos emberek tudják használni. Nagy területre van szükségük hozzá. Be kellene fektetniük az áthelyezésbe – hangsúlyozta Jeff Marren az eladás kihívásait. – A legtöbb áru, amit eladunk, olyasmi, amit a vevők a kezükben tarthatnak.”

Forrás: New York Post Fotó: Getty Images

A volt felesége történetét ismered?