Sztárok, akiket Marilyn Monroe ikonikus stílusa és ruhái inspiráltak

2022. június 01.
A Golden Globe-díjas Marilyn Monroe megjelenéséért és stílusáért máig milliók rajonganak. A platinaszőke haj és a vörös rúzs kettőse például valószínűleg sosem megy ki a divatból, de számtalan olyan ruhája is akadt, amit még most is előszeretettel hordanának a hírességek.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az év egyik legjobban várt divateseménye a New York-i MET-gála. A sztárok bevonulása közben készített felvételek láttán csak kapkodjuk a fejünket, hiszen ez az a rendezvény, ahol a ruhákat illetően tényleg mindenki szabadon engedheti a fantáziáját és „a kevesebb néha több” elv általában teljességgel elveszti az érvényességét. Ám az egyébként nem a visszafogottságáról híres Kim Kardashian 2022-ben mégsem az extremitást súroló megjelenésével írta be magát a divattörténelembe, hanem azzal, hogy kölcsönvett egy ikonikus modellt Marilyn Monroe gardróbjából.

Kim Kardashian Marilyn Monroe ikonikus ruhájában

Kim abban a Jean Louis ruhában érkezett meg a gálára, amiben a néhai színésznő a Happy Birthday, Mr. President című dalt énekelte John F. Kennedynek még 1962-ben. Ám mivel ezt a több mint 6000 kristállyal díszített a darabot múzeumi kincsként őrzik, a valóságshow-sztár nem szabathatta át az alakjára, így az esemény előtti három hétben le kellett adnia közel hét kilót, hogy beleférhessen. A haját pedig platinaszőkére festette, hogy még jobban hasonlíthasson példaképére. (Kim korábban a brazil Vogue címlap-fotózásán is Marilynné változott.)

Kim látványos belépője futótűzként letarolta az internetet, így sokak figyelmét az már elkerülte, hogy  a gála afterpartiján is Marilyn Monroe emléke előtt tisztelgett. Ekkor ugyanis abban a csillogó, zöld Norman Norell modellben pózolt a kamerák előtt, amit a világ egyik legismertebb szexszimbóluma a Golden Globe-átadón viselt szintén 1962-ben, azaz pontosan 60 évvel ezelőtt. Sőt, Kim erre a nem mindennapi alkalomra még azt a szobrot is megszerezte, amit Marilyn hazavihetett az emlegetett díjátadón. „Örökre életem egyik legnagyobb kiváltsága lesz, hogy ily módon közvetíthetem a belső Marilynemet, egy ilyen különleges éjszakán – írta az Instagram-oldalán. – Mindig hálás leszek ezekért a pillanatokért” – emelte ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kim Kardashian (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés

De nem Kim Kardashian az egyetlen, aki máig Marilyn Monroe egyik legnagyobb tisztelője, hiszen az évek során számtalan hírességet inspirált már a tragikusan fiatalon (és továbbra is ismeretlen körülmények között) elhunyt színésznő személye és stílusa.

A Give Me All Your Luvin’ című közös daluk kedvéért például Madonna, M.I.A. és Nicki Minaj is Monroe-vá változott, ráadásul Nicki még a színésznő híres „szoknya fellebbentő” jelenetét is újraalkotta a videóban.

Camila Cabello azt a pink ruhát idézte meg az egyik fellépésén, amiben Marilyn a mára klasszikussá vált Diamonds Are A Girl’s Best Friend című dalát énekelte 1953-ban.

Mariah Carey sosem titkolta, hogy a Golden Globe-díjas színésznő a szépségikonja, így ezt a megjelenését például Camilához hasonlóan Marilyn egyik legismertebb filmje, a Szőkék előnyben emlékezetes kosztümje ihlette.

Mariah Carey

És persze az is teljesen egyértelmű, kit akart megidézni Paris Hilton a Tease elnevezésű parfümjének bemutatóján 2010-ben.

Paris Hilton

Kate Upton még zombiként is Marilynre akart hasonlítani Heidi Klum Halloween buliján 2011 őszén.

Kate Upton

Fotó: Getty Images

Mindent tudsz Marilynről?