Ezért nem festi a haját Erzsébet királynő

2022. július 02.
Mindenki elismerően nyilatkozik a királynőről – de most egy frizurakérdésről is lehullott a lepel.

Dimitri jugoszláv herceg szerint II. Erzsébet királynő azért nem festi vissza fehér haját természetes barna színére, mert „nem hiú”. Bár Jugoszlávia az 1990-es polgárháború után megszűnt létezni, Dimitri megőrizte hercegi címét. Ma ékszertervező, és New Yorkban él. Dimitri a királynő júniusi platinajubileumi ünnepsége előtt az Insidernek nyilatkozva az uralkodó hetvenéves uralmáról is elmélkedett.


„Őfelsége igazi példakép. Filozófiája az, hogy első a kötelesség, másodsorban önmaga. Ő a nemzet anyafigurája – mondta. – Emlékszem, volt, aki egyszer megjegyezte: Miért hagyja fehéren a haját, és miért ne lehetne arcplasztikája? Erre én azt feleltem: Nem, a királynő nem hiú. Hatalmas bölcsességgel fogadja ez azt, amit az élet hoz.”

Őfelsége védjegyévé váltak a rövid göndör tincsek. Állítólag egészen az 1990-es évekig a Chocolate Kiss nevű termékkel festette a haját, miután pár hónap alatt fokozatosan megőszült. Dimitri hozzátette, az, hogy a királynő jól öltözködik és ékszereket hord, az az ő egyenruhája, ugyanúgy, ahogy egy rendőrnek vagy egy nővérnek az övé – de a frizura más kérdés.

A királynő jubileumára június első hétvégéjén került sor, számos királyi eseménnyel London-szerte. Nem Dimitri az egyetlen nemes, aki tisztelgett őfelsége előtt. Keisha hercegnő és Kunle nigériai herceg azt nyilatkozta az Insidernek, hogy az Egyesült Királyság népe méltán lehet büszke rá. „Uralkodásának és életének egész hátralévő részében legyen áldott, és továbbra is békét és dicsőséget hozzon a nemzetközösségnek és Nagy-Britanniának. Szívből gratulálunk a királynőnek, családjának és Nagy-Britannia egész népének Éljen a királynő!” – áll Kunle herceg és Keisha Omilana hercegnő (Arugbabuwoi uralkodóház) nyilatkozatában.

Eközben a királynő egykori séfje, Darren McGrady az Insidernek elmondta, büszke arra, hogy tizenegy évig főzhetett a királynőnek és a királyi családnak, amibe beletartoztak a világ körüli utazások és az uralkodó különböző királyi birtokainak meglátogatása is. „Csak csodálom őt, és uralkodjon sokáig. Gratulálok a jubileumhoz” – tette hozzá.

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!