Michelle Obama második könyve nemsokára megjelenik

2022. augusztus 26.
Novemberben jelenik meg a The Light We Carry című könyv, mely a volt amerikai first lady második kötete lesz. Ebben a túlélés legjobb stratégiáira világít rá, hogy egy olyan korban is képesek legyünk megőrizni az éleslátásunkat, amikor a bigottság és intolerancia egyre növekszik.

A kiadója szerint friss történetekre, a változásra, kihívásokra adott éleslátó megjegyzésekre számíthatünk Michelle Obama második könyvében, mely a The Light We Carry címet kapta. A könyv 2022 novemberében jelenik meg. A korábbi amerikai first lady első kötete, az Így lettem, 2018 novemberében került a könyvespolcokra. 

michelle-obama-masodik-konyv

Michelle Obama a közösségi oldalán jelentette be második könyvének megjelenését azzal a megjegyzéssel, hogy rengeteg dolog történt, mióta az Így lettemet írta, beleértve a felkelést (utalva az elnökválasztás előtt a Capitolium ostromára), és „egyre nagyobb hullámokban érezhetjük a gyűlöletek, bigottságot és intoleranciát”. 

Michelle Obama úgy fogalmazott, hogy „az érzés kizökkentette az egyensúlyából, sérülékenynek érezte magát, és néha fél”. Ezek az érzések késztették gondolkodásra azzal kapcsolatban, hogyan fordíthatjuk pozitív irányba a bennünk felgyűlő frusztrációt. Ennek eredményeként született meg a The Light We Carry, amit Michelle Obama úgy írt le, mint egyfajta kézikönyv, ami arra tartalmaz különböző nézőpontokat és gyakorlati eszközöket, hogyan tarthatjuk meg az éleslátásunkat korunkban.

Több mint 50 nyelvre lefordították és több mint 17 millió példány kelt el Michelle Obama első könyvéből, így várhatóan a most megjelenő The Light We Carry is sikerkönyv lesz.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!