Így él férje és lánya halála után Kobe Bryant özvegye

2022. szeptember 05.
Vanessa Bryant két évvel ezelőtt veszítette el férjét és egyik gyermekét. A tragédia óta a családja gyógyulása a legfontosabb számára, de közben arra is időt szakít, hogy valóra válthassa a néhai sportoló és a 13 évesen elhunyt Gianna legnagyobb álmát.

Kobe Bryant olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó és egyik gyermeke, az akkor 13 éves Gianna, 2020 januárjában veszítették el az életüket egy helikopterszerencsétlenségben. A borzalmas tragédiát pedig tovább súlyosbította az, hogy a helyszínen készített fotókat kiszivárogtatták, így a médiát elárasztották a felvételek. Így Kobe Bryant özvegyének, Vanessa Bryantnek a gyász mellett a bírósággal is meg kellett küzdenie, mivel kegyeletsértés vádjával pert indított Los Angeles megye ellen.

Kobe Bryant és Gianna Bryant

Kobe Bryant és Gianna Bryant

„Egyszerűen nem értem, miként fordulhat elő az, hogy valaki nincs tekintettel az élőkre, és nem mutat együttérzést irántuk, mert inkább úgy dönt, megragadja a lehetőséget arra, hogy elhunytakat fényképezzen a saját beteges szórakozására” – fejtette ki a beadványában. A nő azt mondja, szorongással és pánikrohamokkal küzd a fotók miatt, retteg amiatt, hogy azok bármikor felbukkanhatnak az interneten, ezzel is újra feltéve a családja sebeit. A bíróság végül Vanessa javára döntött, és összesen 16 millió dollár értékű kártérítést ítéltek oda neki.

A bennfentesek egyébként azt mondják, Kobe Bryant özvegye jelenleg három másik gyermekének, Nataliának, Biankának és Caprinak szenteli az életét és a saját, illetve a mentális egészségének megőrzése áll a prioritási listája élén. A hírek szerint egyáltalán nem tervezi, hogy a közeljövőben randevúzni kezdjen. „Kobe volt az igazi számára” – nyilatkozta egy informátor. Bár számtalan eseményre hívják, a legtöbbször nemet mond az invitálásokra, mert nem akarja a nyilvánosság előtt élni az életét – inkább szeretne minél több örömteli új emléket teremteni gyermekeivel. „Nincs és nem is lesz senki hozzáfogható. Kobe egyedülálló volt” – jelentette ki egykori férjéről.

Vanessa Bryant és Kobe Bryant

Vanessa Bryant és Kobe Bryant

A családja mellett kiemelt figyelmet fordít arra az alapítványra is, amely a férje és lányuk öröksége előtt tiszteleg – ez a szervezet a Mamba & Mambacita Sports Foundation nevet kapta. Kobe és Gianna mindig arról álmodozott, hogy olyan világot teremthetnek, ahol a fiatal fiúk és lányok egyforma esélyekkel és lehetőségekkel küzdhetnek a céljaikért a sportban. Éppen ezért Vanessáék pozitív hatást szeretnének gyakorolni azoknak az életére, akik a hátrányos helyzetük miatt nem vehetnek részt például iskolai sportoktatásban. Vanessa azt ígérte, a kegyeletsértési perben elnyert összeg egy részével is az alapítványt fogja segíteni. A szervezetet egyébként olyan sztárok támogatták már, mint Jimmy Kimmel, Khloe Kardashian, Kim Kardashian, Eva Mendes, Michelle Williams, Kelly Rowland vagy Kate Hudson.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Erről hallottál már?