Orvosi megfigyelés alá vonták Erzsébet királynőt

2022. szeptember 08.
A balmorali kastélyban orvosi megfigyelés alatt áll az angol királynő, a Buckingham-palota csak annyit közölt, hogy az orvosai aggódnak II. Erzsébetért.
  • Orvosi megfigyelés alatt áll II. Erzsébet, az állapotáról egyelőre nem sokat tudni
  • Az orvosai aggódnak érte, a rokonok már odautaztak a skóciai kastélyba
  • A királynőt egyelőre nem kellett kórházba szállítani

Rövid, tárgyilagos hírt közölt a Buckingham-palota: II. Erzsébet orvosi megfigyelés alatt áll. A királynő a brit uralkodócsalád birtokában álló balmorali kastélyban tartózkodik, ahol orvosok figyelik egészségi állapotát. A palota szűkszavúan csak annyit közölt a királynő hogylétéről, hogy orvosai aggódnak érte. A hírek szerint Balmoralba utazott Károly herceg és Anna hercegnő, de úton van már András és Edward, valamint Vilmos és Harry hercegek is.

II. Erzsébet királyné megszorításokkal spórol

A most 96 éves Erzsébet királynő 2021 októberében került legutóbb kórházba, ami mellesleg ritka alkalomnak számít: 2013 márciusa óta az volt az első eset, hogy Erzsébet kórházban töltött egy éjszakát, az elmúlt 40 évben pedig mindössze öt alkalommal szorult kórházi ellátásra. Nyolc évvel ezelőtt gyomorbaj miatt vitték be, októberi kivizsgálásnak az okát nem árulták el.

Egy ideje már folyamatosan keringenek pletykák II. Erzsébet egészségi állapotáról, és sokan úgy gondolják, hogy a királynő hamarosan lemondhat a trónról. Ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés.

Forrás: BBC Fotó: Getty Images

Olvass tovább!