Erzsébet királynő az elmúlt 91 évben minden nap ezt az ételt ette

2022. augusztus 23.
Őfelsége igencsak ragaszkodik a szokásaihoz, igaz ez az étkezésére is.

Információk szerint Erzsébet királynő minden nap ugyanazokat az ételeket fogyasztja – köztük egy olyan ételt, amelyet korábbi személyi szakácsa, Darren McGrady szerint a királynő egészen ötéves kora óta minden egyes nap eszik. 

erzsebet-kiralyno

McGrady korábban elárulta, hogy a királynő nagyjából minden nap ugyanazt a reggelit eszi: egy csésze earl grey teát és egy tál Special K gabonapehelyet. De a nap többi részében is általában olyan egyszerű ételeket választ, mint a grillezett csirke vagy a grillezett hal – ami után desszertként jöhet az elmaradhatatlan lekváros penny szendvics. Ez az az étel, amit Erzsébet egész életében hűségesen fogyasztott. Ez a bizonyos lekváros penny szendvics valójában nem más, mint egy vajjal és lekvárral megkent, aprócska szendvics, amit teázás mellé szoktak felszolgálni.

McGrady szerint a királynő minden nap ezt a szendvicset kérte teázáskor, függetlenül attól, hogy kivel vacsorázott. „A lekvárt a Balmoral-kastélyban készítik a kertekből származó gyönyörű skót eperből. És azért hívják a szendvicset pennynek, mert akkora a mérete, mint a régi angol pennynek” – magyarázta egy YouTube-videójában McGrady.

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!