Világhírű magyar pszichiáter ad erőt Jamie Lee Curtisnek

2022. szeptember 09.
A Golden Globe-díjas amerikai színésznő Instagramján osztotta meg a dr. Máté Gáborral készült interjút.

A magyar származású Jamie Lee Curtis soha nem titkolta, hogy élete során többször is küzdött nehézségekkel. Plasztikai műtétje után a gyógyszerek miatt ugyanis alkohol- és drogfüggőséggel küzdött – egyébként édesapjához hasonlóan –, egyik féltestvére pedig túladagolásban halt meg.

magyar-pszichiater-jamie-lee-curtis

A hollywoodi sztár, aki magyar zsidó emigráns nagyszülők leszármazottja, valószínűleg éppen saját tapasztalatai miatt egy 24 órán keresztül látható Instagram-sztoriban osztott meg a szintén magyar származású világhírű pszichiáterrel, dr. Máté Gáborral készült interjút. A videóban a szakember arról beszél, hogy a mai társadalom nem szereti a hitelességet, azt akarja elérni, hogy mi is belesimuljunk a tömegbe, ez pedig függővé tesz minket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dr. Gabor Maté (@gabormatemd) által megosztott bejegyzés

Dr. Máté Gábor a vészkorszakban, 1944-ben született Budapesten. Anyai nagyszülei Auschwitzban meghaltak, édesapját pedig munkatáborba deportálták, családjával 1956-ban vándorolt ki Kanadába. A pszichiáter könyvet is írt a függőségekről A sóvárgás démona – Ismerd meg a függőségeidet címmel, és rendszeresen tart előadásokat a témában. Május végén Budapesten is járt, ahol a magyar közönség is meghallgathatta őt és megnézhette a róla szóló A trauma bölcsessége című dokumentumfilmet.

Forrás: Instagram, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!