Zendaya ismét Emmy-rekordot döntött

2022. szeptember 13.
Az Eufória sztárja immáron a világ legfiatalabb kétszeres Emmy-díjazottja a legjobb színésznő kategóriájában, ráadásul ő az első fekete színésznő is, aki kétszer egymás után viheti haza a szobrocskát.

Úgy tűnik, hogy az HBO saját gyártású sorozata nemcsak a nézők, hanem a szakmai zsűri szívét is megdobogtatta. A 74. Emmy-gálán a széria magyar operatőre, Rév Marcell után a főszereplőt, Zendayát is díjjal jutalmazták. A fiatal színésznő így ismét történelmet írt: ő lett a valaha volt legfiatalabb kétszeres Emmy-díjas színész.

zendaya-emmy-rekord

Zendaya a beszédében elmondta, hogy megtiszteltetés volt számára, hogy fantasztikus színésznők mellett jelölték a díjra, és köszönetet mondott az Euphoria szereplőinek és stábjának. A 26 éves színésznő mellett szintén Emmy-díjjal tért haza az Ozarkban játszó Julia Garner, Jean Smart a Hacks – A pénz beszélben nyújtott alakításáért, Sheryl Lee Ralph az Abbott Általános Iskolában játszott szerepéért, Amanda Seyfried A kibukottért és Jennifer Coolidge A Fehér Lótuszért.

„A legnagyobb kívánságom az volt, hogy az Euphoria segítsen meggyógyítani az embereket” – mondta a színésznő, és megköszönte mindazoknak a segítségét, akik megosztották vele saját történeteiket, hogy minél hitelesebben alakíthassa Rue karakterét. Az Euphoria 2020 óta összesen 25 Emmy-jelölést kapott. A sorozatban nyújtott alakításáért Colman Domingót is díjazták a legjobb férfi vendégszereplő kategóriájában, emellett pedig a széria a legjobb forgatókönyv és a legjobb smink kategóriájában is díjazott lett.

Forrás: Deadline, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!