Harry herceg is katonai egyenruhában virrasztott Vilmossal és II. Erzsébet többi unokájával

2022. szeptember 17.
Harry herceg ma este végre felvehette katonai egyenruháját, miközben a királynő koporsóját őrizte. II. Erzsébet 8 unokája együtt virrasztott a Westminster Hallban.

A hét elején még arról szóltak a hírek, hogy Harry hercegnek megtiltották, hogy katonai ruhában jelenjen meg, és így gyászolja az uralkodót, miután korábban megfosztották királyi feladataitól. Károly király azonban külön engedélyt adott fiának, aki tíz évet szolgált a katonaságban, hogy a ma esti 15 perces virrasztáson újra viselje egyenruháját.

II. Erzsébet királynő 8 unokája ma este rótta le tiszteletét a Westminser Hallban nagymamájuk előtt egy megrendítő 15 perces virrasztással. Az unokák Vilmos herceg vezetésével lassan lépdeltek a koporsóhoz, mindenki a saját helyére. Zara Tindall és Peter Philips mellett a koporsó elején állt Vilmos herceg, míg Harry a koporsó végében Beatrice és Eugenie hercegnőkkel. Lady Louise Windsor és testvére, Severn vikomt a koporsó közepén álltak.

Zara Tindall, Lady Louise Windsor és Beatrice hercegnő

Vilmos herceg a virrasztáson

A 15 perces néma tiszteletadás végén Vilmos elvezette unokatestvéreit. Holnap, azaz szeptember 19-én a temetést a Szent György-kápolnában, a Windsor-kastélyban tartják délután 4-kor, majd ezt követően 19 óra 30-kor egy privát ceremóniára kerül sor, amelyen már csak a közeli hozzátartozók vehetnek részt.

Fotó: Getty Images Forrás: The Sun

 

Olvasd el ezt is!