A gyász békítheti ki Vilmost és Harryt? – szívszorító fotók

2022. szeptember 11.
Talán végre kibékül a két herceg, de az biztos, hogy megszakad az ember szíve ezeket a képeket látva.

Még a sajtó képviselőit is meglepte, amikor szeptember 10-én, szombaton délután – Katalin és Vilmos mellett – Harry és Meghan is kisétált azon a bizonyos kapun Windsorban, hogy fogadják az emberek részvétnyilvánítását, megnézzék a több ezer virágot és üzenetet, amit a kerítéseknél hagytak. Max Foster, a CNN királyi tudósítója a közvetítésben elmondta, hogy az eredeti tervek szerint csak az új walesi hercegi párt, vagyis Vilmost és Katalint vártak, ám később a sajtósok elárulták, hogy alig egy órával korábban Vilmos megkereste öccsét, hogy nejével együtt csatlakozzanak hozzájuk, akik igent mondtak, és „mindent eldobva készülődni kezdtek”.

Harry herceg, Vilmos, herceg, Katalin hercegné, Meghan hercegné Windsorban

Úgy tűnik, hogy III. Károly király idősebb fia olajágat nyújtott a testvérének, és próbálja visszaállítani a köztük lévő régi kapcsolatot. Valószínűleg II. Erzsébet sem kívánna többet, mint azt, hogy újra békesség legyen a családban. Az persze más kérdés, hogy ezek után is kiadja-e Harry herceg a korábban beharangozott botránykönyvét. És az is kérdés, hogy lesznek-e további kínos interjúk Meghan részéről.

Harry herceg, Vilmos, herceg, Katalin hercegné, Meghan hercegné Windsorban virágokat néz

Harry herceg, Vilmos, herceg, Katalin hercegné, Meghan hercegné Windsorban (fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images)

Már önmagában az is erős fotó, ahogyan a két testvér most újra, közösen sétált egymás mellett. De szinte azonnal az ember eszébe jutnak azok a felvételek, melyek 25 évvel ezelőtt 1997-ben készültek.

Harry herceg, Vilmos, herceg, Katalin hercegné, Meghan hercegné Windsorban virágokat néznek

(fotó: Jackson – WPA Pool/Getty Images)

Harry és Vilmos akkor a balmorali kastély kerítésénél és a Kensington Palota bejáratánál nézték az ott elhelyezett virágokat.

Harry herceg, vilmos herceg, II. ERzsébet és Fülöp herceg viárgokat néz

Harry herceg, Vilmos herceg, II. Erzsébet és Fülöp herceg 1997-ben Balmoralban (Fotó: Robert Patterson/Mirrorpix/Getty Images)

A kamasz fiúk akkor az édesanyjukat gyászolták, és nagyszüleik voltak mellettük azokban a nehéz pillanatokban. Most, 25 évvel később már a windsori kastély virágokkal beborított kerítését nézték, amelyek immár imádott nagymamájuk előtt tisztelegtek.

Harry herceg, vilmos herceg és Károly herceg virágokat néz

Harry herceg, Vilmos herceg és Károly herceg 1997-ben a Kensington Palotánál (fotó: Ken Goff/Getty Images)