41 éves lett Zara Tindall, II. Erzsébet olimpikon unokája

2022. május 15.
Az angol királyi családban különcnek számító Anna hercegnő lánya, Zara Tindall is túl van már a negyedik ikszen.

II. Erzsébet királynő első lányunokája, Zara Tindall különleges helyet foglal el az uralkodó szívében. Édesanyja a mindig is különcként emlegetett Anna hercegnő, édesapja pedig Mark Phillips, aki egy zűrzavaros lebukás után kénytelen volt beismerni félrelépését, ami végül váláshoz vezetett.

Anna hercegnő és kislánya, Zara

Különc szüleiknek köszönhetik a normális gyerekkort

Anna hercegnő mindössze 18 éves volt, amikor egy lovas rendezvényen megismerte jövendőbelijét, Mark Phillipset. Kapcsolatuk 1972-ben, a tehetséges férfi olimpiai győzelme után vált igazán komollyá, így 1973-ban el is jegyezték egymást a Buckingham-palotában. Még ebben az évben kimondták az igent a westminsteri apátságban, ahonnan a nagy eseményt a tévé is élőben közvetítette.

A királynő lánya nem akart mindenáron megfelelni az irányában támasztott elvárásoknak, amiben meglepő módon hasonlítottak egymásra a férjével. Mark Phillips nem kért a neki felajánlott nemesi rangból, így gyermekeik, az 1977-ben született Peter és az 1981-ben világra jött Zara ma sem birtokolnak semmilyen rangot.

„Igazán szerencsésnek érzem magam azért, hogy a szüleim elutasították a nemesi rangokat, ennek köszönhető ugyanis, hogy boldogan nőttünk fel a testvéremmel” – nyilatkozta egyszer egy, a Timesnak adott interjúban. 

Hiába nincs róla papírja, mégis hercegnős!

Nemesi rang ide vagy oda, a ma 41 éves királyi unokából sugárzik az elegancia és a méltóságteljesség. Nem viszi túlzásba a megjelenést hivatalos rendezvényeken, ezeknél sokkal többre tartja, ha a családja körében lehet, vagy ha lovagolhat. Mindig is ügyelt arra, hogy ne kékvérű felmenői miatt érdemelje ki mások szimpátiáját, hanem ő maga győzze meg az embereket arról, hogy igazán színes és szerethető egyéniség. 

Mindössze 3 éves volt, amikor lovagolni kezdett, de számos más sportban is jeleskedik: ügyes tornász, bravúros síző, de nem áll tőle távol a hoki sem. Kitartásának és tehetségének köszönhetően 2006-ban a BBC az Év Sportemberének jelölte! 

Zara Tindall

2012-t írtunk, amikor a londoni nyári olimpián ezüstérmet nyert. Ez feléjük amolyan családi szokásnak számít, ugyanis édesanyja is olyan kiváló lovas volt, hogy elindulhatott az olimpián. Azt, hogy mekkora tudás és tehetség lakozott benne, egy baleset miatt sajnos csak részben mutathatta meg a közönségnek, a történelmi pillanatról azonban készült egy megható videó, amiben édesapja, Fülöp herceg szorít neki a lelátón.

Zara igazán szerencsésnek mondhatja magát, a szívének kedves hobbija ugyanis hivatássá nőtte ki magát: a Hello magazin értesülése szerint 2020 eleje óta ő a cheltenhami lovarda igazgatója.

Zara Tindall és férje, Mike Tindall

Kié a szíve?

Mike Tindall rögbijátékos és Zara még 2003-ban, Sydney-ben ismerkedtek meg egy bárban, ahol Mike vigasztalódást keresett, miután az angol csapat rosszul szerepelt a selejtezőkön. 7 hosszú éven át jártak együtt, mielőtt eljegyezték volna egymást, 2011-ben pedig össze is házasodtak. 

Zara Tindall és férje, Mike Tindall

Három gyerekük született: Mia Tindall 2014-ben,  Lena Tindall 2018-ban, Lucas Tindall pedig 2021-ben érkezett. „Mindig is nagyon tetszett nekem az Elena név, azt azonban nem szerettem volna, hogy a kislányunknak E. T. legyen a monogramja, ezért inkább a Lena nevet adtuk a második lányunknak” – mesélte a névválasztási módszerükről. 

Mike Tindall és lányai Mia és Lena

Mike Tindall és lányai idén áprilisban( fotó) Joe Giddens/PA Images via Getty Images)

Aki ismeri, nagyon barátságos és segítőkész embernek írja le Zarát, akinek nemcsak a gyerekeivel, de Anna hercegnővel és a királynővel szoros a kapcsolata: jóban van édesapja második házasságából született féltestvérével, Stephanie Philipsszel és unokatestvérével, Vilmos herceggel is.

Mike tindall , Mia Tindall, Lena Tndall, Lucas Tindall

Mike Tindall a három gyermekével és a dadával (fotó: Joe Giddens/PA Images via Getty Images)

A királynő kedvence

Zara a királynő egyik kedvence az unokái közül, ráadásul a férjét és három gyermekének apját is nagyon megkedvelte. Abban, hogy Zara és nagymamája egy húron pendülnek, több más mellett nagy szerepe van annak, hogy mindketten imádják a lovakat és a lovas sportokat, illetve hogy szeretnek nagyokat nevetni. Egy, az udvarhoz közeli személy elmondta, hogy II. Erzsébet királynőnek Vilmos herceggel és Katalin hercegnével is felhőtlen a kapcsolata, de közöttük nem működik annyira a kémia, mint a Tindall házaspárnál.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?