Görög Zita szülés utáni inkontinenciaproblémáiról vallott

2022. szeptember 26.
Sokszor tabusítjuk, de attól még a probléma nagyon is valós: Görög Zita legutóbbi Instagram-posztjával a szülés utáni inkontinenciaproblémát övező csendet törte meg.

„Amikor poénból beálltam ebbe a kis pancsolóba, az első gondolatom a szülés utáni inkontinencia volt. Tüsszentés, csuklás, ugrálás, nevetés.. Kinek ismerős? Így Titi születése után nem a hasizmom, hanem a gátizmom helyreállítása volt a legfontosabb. Sőt, előtte is készültem. Intimtornáztam, kismamajógáztam. Lotti után is jelentkezett picit, tudtam, hajlamos vagyok rá, de akkor pár hét elteltével magától elmúlt. Csak a 2 szülés közt eltelt 10 év, én pedig a jobb félni típus vagyok. Így jól körbegugliztam a témát, és mélyen hallgattam róla a környezetemben. Viszont iszonyú sok videó és tartalom van a neten, nem volt nehéz megoldást találni. A legjobb, hogy akár vezetés és főzés közben is elvégezhető néhány gyakorlat, a többire pedig időt és energiát szántam, mert nem akartam ezzel sokáig együtt élni. Ma szembejött egy cikk, amiben arról írtak, nem beszélünk erről (sem) eleget. 40 körüli szülés, sokadik szülés, menopauza után is kialakulhat stresszinkontinencia. Ne a gyógyszer vagy műtét legyen az első vagy végső megoldás. Ne várjatok évekig. Kicsi torna, és megoldódik” – írta a rengeteg nőt érintő problémáról Görög Zita.

A modell posztját már majdnem ezren lájkolták és támogató kommenteket is kapott a tartalom alá. „Nagyon fontos témáról írsz, Zita! Bárcsak minden nő, aki gyermeket vállal, tudna arról, hogy ez természetes és orvosolható!” – írta egy követője. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Görög Zita (@gorogzita)

Ezt már olvastad?