Naomi Watts: „A nőket arra kényszerítik, hogy hallgassanak a menopauzáról és szégyelljék magukat miatta”

2022. június 13.
A színésznő őszintén beszélt a változókor okozta nehézségekről.

Naomi Watts egy hosszú Instagram-posztban mesélt a követőinek a változókorral kapcsolatos tapasztalatairól. A színésznő a többi között azt is bevallotta, hogy nála meglepően korán, a 30-as évei végén elindultak a hormonális változások.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Naomi Watts (@naomiwatts) által megosztott bejegyzés

„A 30-as éveim végén jártam, amikor végre készen álltam arra, hogy elkezdjek a családalapításon gondolkodni. Aztán berobbant az életembe az M betűs szó, és olyan érzés volt, mintha frontálisan ütköztem volna egy teherautóval. Hogyan tudtam volna rájönni, mi történik velem, ha senki nem beszélt róla? (…) Olyan ez, mint egy íratlan szabály: a nőknek csendben kell megbirkózniuk vele, mert az előző generációk is így csinálták” – írta az 53 éves Naomi Watts.

A posztjával kapcsolatban a Page Six megkereste a színésznőt, akiknek Watts további részleteket is elárult.

„Túl korán történt meg velem, és nem voltam rá felkészülve. Azt tudtam, hogy az édesanyám is korán átesett a változókoron, azt viszont nem tudtam, hogy ez mit jelent. Nem tudtam, hogy nyolc évig is tarthat a perimenopauza. Nagyon elszigeteltnek éreztem magam.”

Watts azt is elárulta, hogy a változókor beköszöntével az egyik legkellemetlenebb tünete a bőrviszketés volt, ami már csak a munkájából adódóan is sok problémát okozott.

„A nőket arra kényszerítik, hogy hallgassanak a menopauzáról és szégyelljék magukat miatta. Pedig ez egy természetes testi folyamat. Nem hiba és nem is betegség” – mondta a színésznő, majd hozzátette, hogy azt szeretné, ha a nők megértenék, hogy a menopauza utáni időszak nagyon is felszabadító tud lenni.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!