Kiderült II. Erzsébet halálának oka

2022. szeptember 29.
Amikor a brit királyi család bejelentette II. Erzsébet halálának hírét, még nem közölték a halál pontos okát. Most azonban a National Records of Scotland nyilvánossá tette az egykori uralkodó halotti anyakönyvi kivonatát.

II. Erzsébet halálhírének idején sokan szerették volna tudni, hogy vajon mi is volt a halál pontos oka. A brit királynőnek nem volt ismert betegsége, és Erzsébet még a koronavírust is legyőzte. Szeptember 29-én azonban a National Records of Scotland nyilvánossá tette II. Erzsébet halotti anyakönyvi kivonatát, így a halál hivatalos oka is kiderült – az iratokban az „időskort” jelölték meg.

II-erzsebet-kiralyno-elhunyt

Ez persze önmagában nem mond túl sokat a 96 éves uralkodó haláláról, és persze mindig élhetünk a gyanúval, hogy a brit királyi család örökké eltitkolja majd a halál pontos okát. De az is elképzelhető, hogy az egészségtől jó ideig kicsattanó Erzsébet – aki uralkodása alatt is csak alig volt beteg – tényleg egyszerűen „elaludt” 70 éves uralkodása után.

A halotti anyakönyvi kivonatból az is kiderül, hogy a halál beállta helyi idő szerint délután 3 óra 10 perc volt. Erzsébet királynő halálának híre alig néhány órával a Buckingham-palota közleménye után következett be, melyben a palota közölte, hogy orvosai aggódnak a királynő egészségi állapotáért

Forrás: E!Online Fotó: Getty Images

Olvass tovább!