Ezek voltak Erzsébet királynő kedvenc termékei

2022. szeptember 26.
Bár a királyi család által kedvelt szépségipari termékek a hétköznapok embere számára nem mindig elérhetők, II. Erzsébet kedvencei között akadt olyan, ami csak kicsit megfizethetetlen.
Erzsébet

Az úgynevezett királyi kinevezési parancsot (Royal Warrant of Appointment) olyan cégeknek és magánszemélyeknek adják, akik áruikkal illetve szolgáltatásaikkal szolgálják a brit királyi családot. Erzsébet királynő 70 éves uralkodása alatt 620 ilyen „jogosítványt” osztott ki többek között cukrászoknak, ruhagyáraknak és nem utolsósorban szépségipari vállalkozásoknak. Utóbbiak közül hoztuk el a királynő kedvenceit.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

A sajtófotókon látható, hogy a királynő bőre még 96 évesen is ragyogó volt, amit sokan az Elizabeth Arden Eight Hour Cream számlájára írtak. A királynő reggel és este is ezt a hidratáló beautyterméket használta. A vazelines, E-vitaminnal, méz- és vaníliakivonattal turbózott illatos krém táplálja, nyugtatja és gyógyítja a száraz bőrt.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Floris London White Rose Eau de Toilette

A Floris London az egyetlen parfümgyártó, amely II. Erzsébettől megkapta a Royal Warrantot, és bár biztosan tudni nem lehet, hogy a királynőnek mely parfüm volt a kedvence, a pletykák szerint a White Rose volt a kiválasztott illat. A parfüm múltja egészen az 1800-as évekig vezethető vissza, az erős virágegyveleg pedig rózsából, íriszből, jázminból, ibolyából és pézsmából épül fel.

Floris London White Rose Eau de Toilette

Elizabeth Scented Tin Candle

Charles Farris Chandlers a királyi jogosítvány régi birtokosa, aki Viktória királynő uralkodása óta készít gyertyákat Angliában. A neves gyertyakészítő a hagyományos technikákat alkalmazva készíti gyertyáit, amelyek lassan égnek és tartósak. Az Erzsébetről elnevezett gyertya állítólag akár 40 órán át is ég, miközben a jázmin, a narancsvirág és a zöld eperfa illatával burkolja be a teret.

Forrás: Bestproducts Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!