Óriási változás jön a királynő halála után Angliában

2022. szeptember 27.
II. Erzsébet halála után a Bank of Englad 2024-től új pénzt fog kibocsájtani, ami már az új uralkodó előtt tiszteleg majd.

II. Erzsébet halála és fia, III. Károly uralkodása várhatóan sok változást hoz majd a britek életébe: Károlyban sokan már most egy zöld gondolkodású, haladóbb uralkodót látnak, akivel teljesen átalakulhat majd az Erzsébettel azonosított monarchia struktúrája. Azt egyelőre még nem tudni, milyen rendelkezéseket hoz majd az új király, az azonban már most biztos, hogy egy fontos, praktikus változás vár Angliára.

karoly-kiraly-brit-penz-bank-of-england-erzsebet

A Bank of England 2024-től ugyanis új pénzt nyom majd, amin II. Erzsébet portréja helyett már III. Károly fog szerepelni. Erzsébet királynő arcképe már az 1960-as évek óta ott volt a pénztárcákban, miután a bank 1954-ben engedélyezte a dizájnt. A brit bankjegyeken megtaláljuk még Winston Churchillt (az 5 fontoson), Jane Austent (a 10 fontoson), JMW Turnert (a 20 fontoson) és Alan Turingot is (az 50 fontoson) – hozzájuk csatlakozik nem sokára III. Károly is.

A 2024-ben kinyomásra kerülő új pénz mellett természetesen továbbra is érvényesek lesznek az Erzsébet arcképével ellátott bankók is, azokat nem vonják ki a forgalomból. A Bank of England közleménye szerint más formai változtatást nem terveznek eszközölni a brit pénzeken.

Forrás: E!News Fotó: Getty Images

Olvass tovább!