Károly király mostantól milliókat fog fizetni Vilmos hercegnek

2022. október 06.
Meglepő fordulat.

A pénzügyi kötelességei alól még egy király sem bújhat ki – állítólag ezentúl III. Károlynak is havonta fizetnie kell majd a fiának egy jelentősebb összeget.

karoly-kiraly-kezek-ujjak-odema-egeszseg

II. Erzsébet királynő halálával Vilmos nemcsak a walesi herceg és a cornwalli herceg címeket örökölte meg, hanem a teljes cornwalli hercegséget is, amely tavaly 23 millió dolláros éves bevételt termelt Károlynak. Ezentúl tehát Vilmos lesz jogosult rá, hogy zsebre tegye ezt a rendkívüli összeget. Ám ez még nem minden. Most, hogy Vilmos átvette az új szerepét, a hercegség jövedelmén kívül megkapja a hozzá tartozó földeket, épületeket és pénzügyi befektetéseket is. Ez pedig azt jelenti, hogy Károly király magánháza, a Gloucestershire-ban található Highgrove House mostantól technikailag Vilmos tulajdonában lesz. Ergo, a királynak havonta kell majd bérleti díjat fizetnie a fiának, ami a becslések szerint évi 800 ezer dollárra jöhet ki (több mint 300 millió forint).

Roya Nikkhah királyi riporter a következőt nyilatkozta a fejleményekről: „Ez egy érdekes szerepcsere. Az egész hierarchia és az öröklési sor átrendeződésének részeként Vilmos most átveszi apja szerepét mint Cornwall hercege, és ezzel együtt a cornwalli hercegséget is. Hatalmas befolyással bíró földek, ingatlanok és érdekeltségek portfóliója tartozik ide, főként az ország délnyugati részén.”

Forrás: marieclaire.com

Olvass tovább!