Harry és Meghan egy évvel Oprah után: távolabb a királyi családtól, mint valaha

2022. március 12.
Hihetetlen, de már eltelt egy év azóta, hogy Sussex hercegi párja interjút adott Oprah Winfrey-nek. Az interjú akkor nagy port kavart, a brit királyi család életébe még soha nem kaptunk ilyen mély betekintést, ám kérdések tisztázása még így sem sikerült, Harry és Meghan azóta, ha lehet, még távolabb került a Buckingham-palotától, mint egy évvel ezelőtt volt.

Két nagyon kemény állítással indult az Oprah Winfrey-interjú: Károly herceg nem fogadta Harry hívásait, miután fia bejelentette, függetlenedni kíván a brit királyi családtól, Meghan Markle pedig azt jelentette ki, hogy Katalin hercegné megríkatta az esküvője hetén. Sőt, beszámolt öngyilkos gondolatairól a brit bulvársajtó folyamatos támadásai és amiatt, mert nem kapott támogatást és segítséget a királyi család tagjaitól.

A legnagyobb bomba azonban valószínűleg az volt, hogy Harry és Meghan azt mondta, a királyi család egy meg nem nevezett tagja rasszista megjegyzéseket tett fiuk, Archie bőrszínére még Meghan várandóssága alatt. Az interjú után Oprah Winfrey azt mondta, Harry nem árulta el, ki volt az, csak annyit mondott: nem a királynő vagy Fülöp herceg. 

harry-meghan-oprah-winfrey

Egy évvel később

Mondhatjuk, hogy Harry és Meghan kapcsolata nem lett jobb a brit királyi családdal az interjú után, és azóta sem sikerült elsimítaniuk a nézeteltéréseket. Egy interjúban Vilmos herceg hangsúlyozta, hogy „ők egyáltalán nem rasszista család”, és elárulta, hogy egyelőre nem beszéltek a testvérével a tévés szereplés óta, de fognak. Egy másik riportban azonban Harry azt mondta, hogy az első beszélgetése Vilmossal és az édesapjával „nem volt eredményes”. A testvérpár legközelebb nagyapjuk, Fülöp herceg temetésén mutatkozott együtt, ám nem egymás oldalán sétáltak a temetés alatt, és unokatestvérük, Peter Phillips közöttük sétált. Ugyanakkor azt is lefotózták, hogy beszélgettek a ceremónia alatt, amit egyértelműen az enyhülés jeleként értelmeztek a királyi család szakértői.

Károly herceggel azonban soha nem volt még ilyen rossz Harry kapcsolata a hírek szerint. Bár Oprah Winfrey-nek még azt nyilatkozta Harry, hogy ismét beszélőviszonyban vannak, még 2021 decemberében is beszéltek egymással, ha ritkán is, ám Harry Amerikába költözése ritkította az ilyen alkalmakat, és ezek is veszekedésbe torkolltak.

Kapcsolatukon rontott, hogy Harry a nyilvánosság előtt kritizálta, amiért Károly tiszteletbeli lovagi címet adományozott egy szaúdi milliárdosnak, amiért az nagyobb összeget adományozott egy királyi jótékonysági szervezetnek. Azóta csend van apa és fia között, Károly többször kifejezte, hogy attól fél, Harry rombolhatja tekintélyét, miután királlyá koronázzák.

A Meghan Markle elleni vádaskodás sem segít

Csupán napokkal az Oprah Winfrey-interjú előtt indítottak zaklatás miatti pert Meghan Markle ellen. Ebben a vádak szerint megalázta és érzelmileg bántalmazta, manipulálta palotabeli alkalmazottait. A Buckingham-palota is vizsgálatot indított az ügyben. Miközben a bulvársajtó hadjáratot indított Meghan Markle ellen az ügy miatt, sem a hivatalos, sem a palota nyomozása nem talált semmilyen bizonyítékot a bántalmazásokra.

Az Instagramon tartják a kapcsolatot

Míg a való életben a kapcsolat nem túl felhőtlen a családtagok között, a közösségi oldalakon minden ment tovább, mintha mi sem történt volna. Vilmos és Katalin felköszöntötték Archie-t a születésnapján a hivatalos Twitter-oldalukon, ami el is indította a találgatásokat esetleges kibékülésükről. 

Harry és Meghan második gyermeke, Lilibet Diana születése után az Instagramon gratulált Cambridge hercegi párja egy fotóval a Sussex-családról.

A közösségi oldalakon még Károly is tett gesztusokat kisebbik fia felé. Itt írt arról, hogy milyen büszke Harryre, amiért a klímaváltozással kapcsolatban írt a Newsweek magazinba. Ezzel talán Károly is próbált ismét közelebb kerülni fiához.

Teret adnak, de békülést nem

A brit királyi család szakértője, Kinsey Schofield szerint az Oprah-interjú óta eltelt egy év tanulsága, hogy Vilmos és Károly teret ad Harrynek, hagyják, hogy élje az életét a királyi családon kívül, megtalálja a saját helyét a világban. „A királyi család tovább dolgozik azon, hogy visszakerüljön a refelktorfénybe, és ne a botrányok, hanem a jótékonyság és mások segítése miatt – mondta Schofield. – Az idő remek gyógyító, és valószínűleg eljön majd az is, amikor Vilmos és Harry ismét barátok lesznek. Bár azt a törést, amit az Oprah-interjú okozott, valószínűleg nyom nélkül begyógyítani sosem lehet.”

Jelenleg ott tartanak, hogy Harry nem érzi biztonságosnak az Egyesült Királyságba hozni gyermekeit, mivel már nem jár nekik a rendőri védelem, így valószínűleg Vilmoson és Károlyon múlik, átruccannak-e Amerikába, hogy először találkozzanak Lilibettel, és tovább dolgozzanak azon, hogy szűküljön a szakadék köztük és Sussex hercegi párja között.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!