Gerard Piqué Shakira után a focit is maga mögött hagyja

2022. november 04.
A Barcelona védője bejelentette, hogy a szombati Almería elleni meccse lesz az utolsó, amit játékosként tölt a pályán.

Shakira júniusban jelentette be, hogy elválnak útjaik gyermekei apjával, Gerard Piquével a focista hűtlensége miatt. A futballjátékos most egy Twitteren közzétett videóban jelentette be, hogy visszavonul. „Eljött a pillanat, hogy véget vessek életem ezen szakaszának” – mondta a 35 éves sztárfocista.

gerard-pique-shakira-foci

„A futball mindent megadott nekem. A Barcelona mindent megadott nekem. Ti, szurkolók mindent megadtatok nekem – mondta Piqué. – És most, hogy (ennek) a gyereknek valóra váltak az álmai, szeretném elmondani, hogy úgy döntöttem, itt az ideje, hogy véget vessek ennek az utazásnak.” Piqué, aki 2018-ban az FC Andorra tulajdonosa lett, 2006 és 2008 között a Manchester United játékosa volt – itt kezdte a karrierjét –, majd ezután került a katalán futballcsapathoz, ahol 14 éven át volt a klub tagja. Pályafutása során összesen 615 mérkőzésen lépett pályára és 52 gólt szerzett.

„Sokat gondolkodtam azon… mit gondolt volna a kis Gerard, ha minden álma valóra válik – mondta a videóban – Hogy bejut a Barca élvonalába, hogy minden lehetséges trófeát megnyerjen. Hogy Európa-bajnok és világbajnok lesz. Hogy a történelem legjobb játékosai mellett játszhat, a csapat kapitánya lesz, és életre szóló barátokat szerezhet.”

„Szurkolni fogok a csapatnak. A Barca iránti szeretetemet át fogom adni a gyerekeimnek, ahogy a családom is ezt tette velem. És ismertek, előbb-utóbb visszajövök” – tette hozzá a játékos, akivel kapcsolatban az utóbbi években olyan pletykák merültek fel, hogy esetleg indulna a klub elnöki tisztjéért is. Piqué szerződése 2024-ig szólt, de a spanyol La Vanguardia napilap értesülései szerint a játékos lemond fizetésének hátralévő részéről, ami sokat segít a pénzügyi problémákkal küzdő Barcelonának.

Forrás: CNN, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!