Harry hercegnek nincsenek korai emlékei Dianáról

2022. december 12.
Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én tragikusan meghalt, de lelke tovább él két fián, Harry hercegen és Vilmos hercegen keresztül – olyannyira, hogy Harry új Netflix-dokumentumfilmjében újra felidézte édesanyja emlékeit, köztük az 1995-ös Panoráma-interjút.

A sorozat első epizódjában, amelynek premierje december 8-án volt, Harry így beszélt Dianáról: „Mindig emlékszem a nevetésére, a pimasz nevetésére. Azt mondta nekem: »Bajba kerülhetsz – csak ne vegyék észre«.”

Harry mindössze 12 éves volt, amikor az anyja meghalt, így teljesen természetes, hogy a dokumentumfilmben azt mondta, nem sok „korai emléke” van róla. „Emlékeim többségét a paparazzók nyüzsgése járja át – teszi hozzá a filmben. – Ritkán nyaralunk úgy, hogy ne ugorjon ki egy kamera a bokorból. A családon belül, a rendszeren belül mindig azt tanácsolják, hogy ezekre ne reagáljunk.”

Diana fiaival, Vilmossal és Harry-vel.

Diana fiaival, Vilmossal és Harryvel.

A szomorú pillanatok ellenére Harry azt mondta, az anyja szellemisége ma is nagy hatással van rá. Valójában részben neki tulajdonítja ő és Markle szerelmes románcát is. „Úgy gondolom, hogy a [királyi] családban oly sok emberben, különösen a férfiakban, akik késztetést éreznek, hogy hozzámenjenek valaki olyanhoz, aki megfelel a követelményeknek, nem pedig valakihez, akivel valójában együtt szeretnének lenni – jegyzi meg Harry. – Ez a különbség aközött, hogy a fejeddel vagy a szíveddel hozol döntéseket. Anyám minden bizonnyal a legtöbb döntését, ha nem is az összeset, a szívéből hozta. És én az anyám fia vagyok.”

Fotó: Getty Images, Forrás: Popsugar

Ezt már olvastad?