Ezért kár, hogy nem Doria Ragland házasodott be a brit királyi családba

2022. december 11.
Meghan Markle édesanyja méltóságteljes, öntudatos nő, akinek nincs oka, hogy leszegett fejjel járjon. És jobban hasonlít Dianára, mint gondolnánk.
  • Doria örült, hogy végre beszélhetett Harryről és Meghanről, és mindezt a legóvatosabban, legnagyobb tisztelettel tette mindenki felé, még Meghan apjáról is roppant kimérten, inkább csalódottan, mint mérgesen beszélt.
  • Meghan maga többször is úgy nyilatkozott, hogy Doria nem is annyira anya, sokkal inkább egy irányító, segítő nővér. 
  • Ahogy Vilmos annak idején a Middleton családban, köszönhetően anyósának, Carole-nak, úgy Harry is Doria Raglandben talált egy sziklaszilárd, szerető anyapótlót, akire támaszkodhat.

Amióta kijött a Netflixen a Harry & Meghan című dokumentumfilm első három része (a második három rész rész december 15-től lesz látható a streamingszolgáltatónál), mindenki arról beszél, milyen ellenállhatatlan a hős herceg, aki katona volt, és a gyönyörű hollywoodi színésznő románca. Tisztára tündérmese. Egyvalakiről kevesebb szó esik, pedig először szólal meg lánya Harryvel való kapcsolatáról és minden azt körülvevő felhajtásról: ő Doria Ragland, Meghan Markle édesanyja.

Akinek nincs oka arra, hogy leszegett fejjel járjon

Doria Ragland méltóságteljes, öntudatos nő. Amikor mások mind sorra veszítették el hitelüket a világ előtt, az ő tartása akkor is megmaradt. Sokan sóhajthatnak fel lemondóan: milyen kár, hogy nem Doria házasodott be a brit királyi családba inkább!

Doria örült, hogy végre beszélhetett Harry-ről és Meghanről, de mindezt a legóvatosabban, legnagyobb tisztelettel tette mindenki felé

Doria örült, hogy végre beszélhetett Harryről és Meghanről

Doria örült, hogy végre beszélhetett Harryről és Meghanről, de mindezt a legóvatosabban, legnagyobb tisztelettel tette mindenki felé. Még amikor azok a képek kerültek szóba, amiket Meghan apja adott el a bulvárlapoknak, ő akkor is inkább csalódott volt, semmint mérges: „nagyon meglepett, hogy Tom részt vállalt ebben az egész cirkuszban, szomorú voltam, hogy a média még adta is alá a lovat. Hogy a pénzért tette…”

Szülőként – folytatta Doria Ragland –, szülőként nem ezt teszed. Ez nem szülőség.

Arról is beszélt, hogy a paparazzók folyamatosan leskelődtek utána és ajánlatokat tettek, hogy eladjon nekik történeteket. „Ő az én gyermekem” – mondta szótagolva és minden szót nyomatékosítva Doria a Harry & Meghan első epizódjában, olyan volt mint egy anyatigris. Nem véletlenül vontak párhuzamot Diana hercegnővel a dokumentumfilm készítői is, megemlítve azokat a híres-hírhedt eseteket, amikor Diana síelés közben ugyanazon a kérlelhetetlenül udvarias, vitát nem tűrő hangon kéri meg a lesifotósokat, hogy tegyék el a fényképezőgépeiket és hagyják a fiait békén. Nem csoda, hogy Harry is gyakran hasonlítja saját édesanyjához Doria Raglandot, megemlítve a melegséget és empátiát vele kapcsolatban. 

Jobban hasonlít Dianára, mint gondolnánk

Valószínűleg a Netflix 42,5 milliárd forintból készített dokumentumsorozata tele botrányokkal és az egész brit királyi családot ismét megbolygató hatalmas leleplezésekkel teljesen kívül esik Doria Raglan komfortzónáján. Ám ő az az anya, aki mindig és mindenben támogatja a gyermekét, kiveszi a részét, amiből kell. 

Meghan gyakran mondja azt édesanyjáról, Doria Raglandról, hogy sokkal inkább egy mindenben támogató nővér, mint anya

Meghan gyakran mondja azt édesanyjáról, Doria Raglandról, hogy sokkal inkább egy mindenben támogató nővér, mint anya

Doria Ragland most 66 éves, már akkor különvált Meghan apjától, mikor a hercegné 2 éves volt. Apja hétvégente találkozott legfeljebb lányával, Doria pedig gondoskodott róla, hogy olyan nők vegyék körül lányát, akiktől tanulhat és támogatják őt. Mivel Meghan bőre jóval halványabb árnyalatú, mint édesanyjáé, az ismeretlenek általában azt gondolták Meghan gyerekkorában, hogy Doria – aki jógatanárként és szociális munkásként dolgozik –, a bébiszittere. 

Meghan maga többször is úgy nyilatkozott, hogy Doria nem is annyira anya, sokkal inkább egy irányító, segítő nővér. Kétség sem fér hozzá, hogy anya és lánya között nagyon szoros a kötelék, és a Harry & Meghanben bemutatott meghitt családi pillanatokat ábrázoló fotókon az is látszik, hogy Archie és nagyanyja között is bensőséges a kapcsolat, ahogy a hároméves Lilibettel is.

Doria első találkozása a herceggel

Harry talált Doria Ragland személyében egy sziklaszilárd, szerető anyapótlót, akire támaszkodhat

Harry talált Doria Ragland személyében egy sziklaszilárd, szerető anyapótlót, akire támaszkodhat

A Netflix dokumentumsorozatában Doria felidézte azt is, amikor először találkozott Harry herceggel. „Ott állt előttem egy 183 centiméter magas, jóképű, vörös hajú, jó modorú férfi. Nagyon kedves volt. Nagyon boldognak tűntek együtt. Ő volt a nagy Ő.”

Ahogy Vilmos annak idején a Middleton családban, köszönhetően anyósának, Carole-nak, úgy Harry is Doria Raglandben talált egy sziklaszilárd, szerető anyapótlót, akire támaszkodhat. Erre Harrynek valószínűleg szüksége is lesz az elkövetkező hetekben, míg a dokumentumfilm körüli felhajtás nem csitul.

Forrás: The Telegraph, Harper’s Bazaar, Independent Fotó: Getty Images, Netflix

Olvass tovább!