Károly király pert indított Elon Musk ellen

2023. január 25.
A Twitter tulajdonosának tartozása van egy brit ingatlancég felé, ami az Egyesült Királyság tulajdonában van, államfőként pedig III. Károly király számít a vállalat vezetőjének.
Károly király pert indított Elon Musk ellen

Az Egyesült Királyság tulajdonában lévő Crown Estate ingatlanbirodalom pert indított a londoni legfelsőbb bíróságon, miután a Twitter tulajdonosa, Elon Musk elmaradt a Piccadilly Circus közelében található irodáinak kifizetésével. Miután Musk októberben 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségi oldalt, úgy döntött, hogy elküldi az alkalmazottak felét és több irodát is bezáratott.  Így került használaton kívülre a Twitter londoni irodája is, amelynek a bérleti díját sem fizették tovább – a Seattle-i és San Francisco-i irodákkal egyetemben.

A londoni Crown Estate nyereségének 100 százalékát az államnak, pontosabban a Pénzügyminisztériumnak adja. Az Egyesült Királyság fejeként azonban hivatalosan az uralkodó, vagyis Károly király a cég vezetője, aki a teljes profitot az államkasszának adja át. Musk most gyakorlatilag a brit államnak tartozik, de tulajdonosként Károly király nevében indították el a kifizetést követelő keresetet.

Forrás: Express, Fotó: Getty Images