Fordulat Alec Baldwin ügyében: ártatlannak vallotta magát, folytathatja a forgatást

2023. február 24.
A színész ártatlannak vallja magát a Rust forgatása közben történt tragikus eseményekben, amikor is lelőtte Halyna Hutchinst operatőrt. Az ellene meghozott ítélet is csökkenhet.
Fordulat Alec Baldwin ügyében: ártatlannak vallotta magát, folytathatja a forgatást

Ártatlannak vallotta magát Alec Baldwin és tavasszal folytatja Rust című western filmjének forgatását. A színész és Hannah Gutierrez-Reed kelléktáros ellen január végén emeltek vádat, miután a színész egy éles lőszert tartalmazó kellékfegyverrel lelőtte a vezető operatőrt, Halyna Hutchinst és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Baldwin elfogadta a bíróság feltételeit, így befejezheti a film forgatását, de nem beszélhet a tanúkkal a kötelező egyeztetéseken kívül, nem fogyaszthat alkoholt és fegyvert sem használhat közben.

A 64 éves Baldwint januárban gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg az incidens miatt, de ő tagadta, hogy valaha is meghúzta volna a ravaszt. Az ügyészek viszont azzal érveltek, hogy a felvételeken egyértelműen látható, hogy a színész többször is a ravaszon tartja az ujját a halálos baleset előtt.

Baldwin korábban maximum 18 hónap börtönbüntetéssel és maximum 5000 dolláros pénzbírsággal nézett szembe, ha viszont most bűnösnek találják, akkor hat hónap próbaidőre felfüggesztett börtönre enyhülhet az ítélete. 

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images