Harvey Weinsteint újabb 16 év börtönre ítélték

2023. február 24.
Az exproducert korábban nemi erőszak és szexuális zaklatás vádja miatt ítélték el New Yorkban. Ekkor 23 évet kapott, most is éppen ezt a büntetését tölti.
Harvey Weinsteint újabb 16 év börtönre ítélték

Egy Los Angeles-i bíróság háromszor elkövetett nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt újabb plusz év börtönbüntetésre ítélte Harvey Weinsteint. A szóban forgó ügy áldozata egy európai modell és színésznő, aki Jane Doe #1 álnéven azt mondta vallomásában, hogy az egykori filmmogul 2013 februárjában egy Los Angeles-i olasz filmfesztiválon, egy hotelszobában bántalmazta őt. Az esküdtek ugyanakkor felmentették az exproducert egy másik nő, egy masszázs terapeuta elleni támadás vádja alól, további két ügyben pedig nem sikerült ítéletet hozni.

Weinsteint 2020-ban ítélték el először nemi erőszak miatt, amelyet 2006-ban egy produkciós asszisztens, majd 2013-ban egy színésznő ellen követett el. Az egykor nagyhatalmú filmmogult több mint 90 nő vádolta meg nemi erőszakkal és szexuális zaklatással, de ő mindkét büntetőeljárása során tagadta, hogy valaha is olyan szexuális kapcsolatot létesített volna, ami nem konszenzuson alapult.

Forrás: Guardian, Fotó: Getty Images