Lajos herceg is részt vehet Károly koronázásán – alig várjuk

2023. március 18.
Néhány nappal Lajos herceg ötödik életévének betöltése után tartják Károly koronázását, így a testvéreivel ő is részt vehet az eseményen.
Károly király három unokája

Május 6-án koronázzák királlyá Károlyt, az esemény nagy érdeklődésre tart számot már most is. Kik vehetnek részt az eseményen? Vajon Harry és Meghan eljönnek-e az eseményre? 

Az már biztos, hogy a nagy napon testvérei, György herceg és Sarolta hercegnő oldalán Lajos herceg is felvonul majd a koronázási körmenetben és részt vehet a Westminster Abbey-ben tartott ceremónián is. Lajos ugyanis Erzsébet királynő temetésén még nem vehetett részt, ugyanis nem töltötte be akkor még az 5. életévét. 

Lajos herceg hamarosan 5 éves lesz

Lajos herceg hamarosan 5 éves lesz

Katalin és Vilmos gyeremekei az előzetes forgatókönyv szerint autóval vonulnak fel szüleikkel együtt, de valószínűleg más szerepük is lesz még a ceremónia során. A hírek szerint a koronázáson Kamilla unokái is részt vesznek, sőt hivatalos szerepük is lesz. Kamilla királyné fiának, Tom Parker Bowlesnak két gyermeke van, 15 és 13 évesek, lányának, Laura Lopesnek pedig 13 évesek az ikrei. 

Mindenesetre mi alig várjuk, hogy a Lajos herceg vajon most is ellopja-e a show-t, ahogy tette II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóján. Az akkor négyéves Lajosról készült felvételek futótűzként terjedtek az Interneten, Lajos tündérien vicces arckifejezéseiből mém lett és a kis herceg kétségtelenül gazdagabb lett jó néhány új rajongóval. Velünk is!

erzsebet-kiralyno-temetes-lajos-herceg

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images