Gondok vannak Vilmos és Katalin házasságában?

2023. március 21.
Szörnyű viszályaik vannak, a köztük lévő kapcsolat pedig valójában nem is olyan idilli, inkább Jane Austen-regényre hajaz – állítja a királyi család egyik forrása.
Gondok vannak Vilmos és Katalin házasságában?

Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolatát gyakran úgy emlegetik, mint egy megtestesült tündérmesét. 2001-ben ismerkedtek meg az egyetemen és most, huszonkét évvel később boldog házasságban élnek három gyönyörű gyermekükkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel.

A pár gyakran mesél a magánéletéről, visszafogott randevúiktól kezdve egészen addig, milyen is számukra a minőségi együtt töltött idő. A királyi család egyik forrása azonban most azt állítja, hogy a kapcsolatuk a zárt ajtók mögött nem is olyan álomszerű, mint amilyennek tűnik.

Tom Quinn új könyve, a Gilded Youth: An Intimate History of Growing Up in the Royal Family a palota személyzetével és bennfentesekkel készített interjúkon keresztül mutatja be, hogy az uralkodói neveltetés hogyan hat a családtagok későbbi, felnőtt életére. A könyvből megtudhatjuk, hogy a walesi hercegné bébinek hívja Vilmost, de sokat viccelődik férje kopaszságával is. Vilmos pedig állítólag babykinsnek (elsősorban a szeretet kifejezésére használják ezt a szót), vagy Doolittle hercegnőnek nevezi feleségét.

De a szerző azt is állítja, hogy a trónörökös pár kapcsolata sem mentes a próbatételektől. Quinn azt írja, hogy Katalin nagyon higgadt természetű, Vilmos viszont forrófejű. A hercegné szerencsére épp az ellenkezője, megfontolt, és ő az, aki képes könnyebben továbblépni a konfliktusokon.

„Természetesen a magánéletben Vilmos és Katalin, másokhoz hasonlóan összevesznek, lármáznak, kiabálnak egymással és csúnya dolgokat vágnak a másik fejéhez, de a hercegné ösztönösen tudja, hogyan kell fenntartani a békét, a herceg pedig mindig megadja magát, mivel utálja a konfrontációt” – írja Quinn, aki szerint a hercegi pár számára nagy stresszfaktort jelent, hogy állandóan körülveszik őket a palota alkalmazottai, mint egy Jane Austen-regényben.

A trónörökös és felesége persze távolról sem akarnak tökéletes párnak tűnni. Mint mindenki másnak, nekik is vannak napjaik, amikor sokat veszekednek vagy nem beszélnek egymással. Azt akarják, hogy hétköznapi emberekként tekintsenek rájuk, akiket ugyanúgy stresszel a gyerekvállalás, a munka és minden más nehézség, amit az élet eléjük gördít.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images