Sírás a zuhany alatt, fájdalom a gerinc mindkét oldalán: Bella Hadid őszintén vallott a Lyme-kórral való küzdelméről

2023. április 04.
A modell időről időre beszámol egészségügyi állapotáról a közösségi oldalain, ugyanis évek óta tartós betegséggel küzd. A napokban arról beszélt TikTok-csatornáján, hogy az egyik rossz foga miatt megfertőződött az állkapcsa, és ismét fellángolt a benne lappangó Lyme-kór.
Sírás a zuhany alatt, fájdalom a gerinc mindkét oldalán: Bella Hadid őszintén vallott a Lyme-kórral való küzdelméről

„Volt egy enyhe fokú fertőzés a fogam alatt, a fogam MELLETT, amelyről azt hittem, hogy abban szenvedek, és amelyre egy éve gyökérkezelést kaptam. Tovább terjedt, és alacsony fokú fertőzést okozott az állkapcsomban. Hónapok óta éreztem a szívemben, hogy ki kell húzatnom ezt a fogat, hogy meggyógyítsam a többit, mert ha nem, akkor ki fog készíteni” – írta az április 1-jén feltöltött TikTok videójában Bella Hadid, amelyben követőinek durván begyulladt arcát is megmutatta. Bella végül úgy döntött, hogy búcsút mond rossz fogának, egy nappal később pedig a következőket írta: „sírás a zuhany alatt, fájdalom párhuzamosan a gerincem mindkét oldalán”.

A 26 éves modell ezután arra buzdította követőit, hogy gondoskodjanak egészségük megőrzéséről. „Kérlek, hallgassatok a testetekre, barátaim!!!” – folytatta. „Ettől fellángolt a bennem lappangó Lyme-kór, ami azt jelenti, hogy megtámadja azokat a részeket, amelyek szenvednek, mint a fogak, az állkapocs, az agy, a gerinc, a csontok stb.,  és az egész idegrendszert.”

@babybella777

Tooth update! There was a low-grade infection underneath the tooth, NEXT to the tooth I thought was suffering(she’s good) which is the one I got a root canal on a year ago. It continued to spread down,causing a low grade infection in my jaw. I have felt in my heart for months that I needed this tooth out, to heal the rest, and if not, it was going to take me out!Please listen to your bodies my friends please!!! This made my Lyme flare up, which means the Lyme is attacking the places that are suffering ie tooth, jaw, gut, brain, spine, bones, etc oh and the entire nervous system💕 Any minor trauma to the body whether it’s physically or mentally can cause Lyme to flare up. My jaw has been so inflamed, and would flare up/inflame randomly when I was/am overly stressed or over working. Lyme flare ups happen all the time, so that doesn’t worry me, it’s more-so the jaw situation and how radiating the pain is especially with the Lyme. Some days okay! and some days are difficult. but when my jaw/nerves started to hurt on an aggressive level; it just went 0-100. And now we’re here! I am ok though!! i feel better when I’m riding! (And after starting the 2 rounds of anti-biotics) (that in itself is a wild ride) I think my horses just really take my mind off the pain. This is the reason i stopped riding 10 years ago, and i wasn’t going to let it get to me at my first show back🤭anyways , moral of the story , I’m getting this tooth extracted tomorrow! Going to heal that infection! Ive never been so excited go to the dentist..thank you for checking in on me I see you all!! wish me luck!!!

♬ PRETTY BOY FLOW - STURDYYOUNGIN

Bella – akinél édesanyjával, Yolanda Hadiddal és testvérével, Anwar Hadiddal együtt diagnosztizálták a betegséget 2012-ben – a TikTokon azt is elmagyarázta, még a legkisebb szorongás is a fertőzés fellángolásához vezethet. „A testet érő bármilyen kisebb sérülés, akár fizikai, akár lelki eredetű, a Lyme-kór fellángolását okozhatja” – folytatta. „Az állkapcsom annyira be van gyulladva, és véletlenszerűen fellángol/gyullad, amikor túlzottan stresszes vagyok, vagy túl sokat dolgozom.”

A modell számára egyetlen hely van, ahol megnyugvást találhat a megpróbáltatások elől, ez pedig a lovarda: „Jobban érzem magam, amikor lovagolok. (És miután elkezdtem 2 kör antibiotikumot, ez már önmagában is vad lovaglás.) Azt hiszem, a lovaim egyszerűen elveszik a kedvem a fájdalomtól.”

„Tinédzserkorom óta beteg vagyok, ami mindent ellopott tőlem” – viccelődött Bella egy kommentelő hozzászólására reagálva. – „Sok aggodalmam származik abból, hogy annyi mindenről lemaradtam, amiért állandóan beteg és depressziós vagyok, miközben olyan fiatal is, és megpróbálok boldog arcot ölteni magamra.”

Forrás: Eonline, Fotó: Getty Images