A Buckingham-palota közleményben árulta el, részt vesz-e Harry és Meghan a koronázáson

2023. április 12.
Harry herceg részt fog venni édesapja, Károly király megkoronázásán, Meghan Markle azonban nem lesz jelen – közölte a Buckingham-palota.
harry-herceg-szuletesnap-gyasz-erzsebet-diana

Hónapok óta ment a találgatás Károly koronázását illetően: a brit sajtó azon spekulált, vajon Harry herceg botrányos memoárjának januári megjelenése után az Amerikába költözött hercegi pár meghívást fog-e kapni az új király koronázására – és ha igen, részt fognak-e venni az eseményen. Most végre megtudtuk a választ mindkét kérdésre: Harryék meghívást kaptak az ünnepségre, ám csak a herceg fog csatlakozni május 6-án a több mint 2000 vendéghez a Westminsteri apátságban. Érdekesség, hogy a koronázás éppen Harry nagyobbik gyerekének, Archie-nak a születésnapjára esik, a kisfiú aznap lesz négyéves.

Harry herceget és Meghant az információk szerint több mint egy hónapja hívták meg e-mailben a koronázásra. Meghan távolmaradása a brit sajtó szerint egyértelműen azt jelzi, hogy továbbra is feszült a viszony a családtagok között. De persze az sem elképzelhetetlen, hogy a hercegné, aki már kétgyerekes édesanya, ezt a nagy napot inkább a szülinapos kisfiával szeretné tölteni.

Forrás: BBC, Fotó: Getty Images