A magyar fitneszinfluenszer megmutatja, hogy néz ki a valóság a tökéletes nyaralós fotó mögött

2023. június 06.
Németh Dorottya fitneszbajnok célja, hogy lerombolja a fitnesz- és Instagram-kultúra mítoszait, most éppen a realisztikus nyaralós fotójával hívja fel a figyelmet arra, hogy a valóság filterezett szelete a közösségi média. 
Németh Dorottya

Németh Dorottya nem az a tipikus fitneszinfluencer, akit csak kockás hassal, sötétbarnára barnítva, tökéletes háttér előtt látni a közösségi médiában. Az sportoló-anyuka célja, hogy ne csak a szép, filterezett oldalát mutassa meg annak, milyen, ha valaki szülővé válik vagy éppen életmódváltásba kezd.

Most például nyaralásával robbantotta fel a közösségi oldalát Dorottya. Akár csak az első, tengerben tökéletesen pózolós képet is feltölthette volna, de egészen más az összkép, ha a másik, hideg víztől eltorzult arcú, nem tökéletesen pózoló lányt látjuk.

„Régóta követlek itt, a Facebookon és annyira jó, hogy igenis megmutatod nekünk a színtiszta valóságot. Hogy senki sem tökéletes, hogy bizony egy anya is tud fáradt lenni vagy néha szarul kinézni. De attól még csinálni kell, mert érdemes. Nekem szörnyen sokat segítesz, főleg, amióta egyedülálló anya vagyok. Köszönöm, várom a következő posztot/képeket!” – írta például az egyik követője a képe alá.

Mindannyian Celeste Barber köpönyegéből bújtak ki

A közösségi médiában már szerencsére egy teljes mozgalom épült a tökéletlen tökéletesség köré, de sajnos még mindig csak elvétve találunk realisztikus képeket és testeket a felületen. A tökéletes Insta-lányok egyik legrégibb és népszerűbb paródiája kétségtelenül az ausztrál Celeste Barber, aki főként sztárok és Insta-celebek képeit alkotja újra – realisztikusan. 

Vanya Timi, a magyar Celeste Barber

Vanya Timi, azaz @vanyatimiofisol nem véletlenül kapta a magyar Celeste Barber nevet. A Covid alatt kezdte humoros Insta-oldalát, amikor az embereknek már elegük volt a korlátozásokból és nagyon is rájuk fért a nevetés. Oldalának célja, hogy kicsit kevésbé legyen szétfilterezett hely az Instagram. 

Danae Mercer Ricci narancsbőr-nagykövet

Danae Mercer életmód újságíró missziója, hogy az Instagramon felfedje a tökéletes pózok titkát. Posztjaiban nem ritkán saját testén mutatja meg, hogy egy-egy pózzal vizuálisan mennyit csalhatunk: eltüntethetjük a narancsbőrt, felvarrhatjuk az arcunkat vagy akár 10 kilót is fogyhatunk, ha ügyesen használjuk a filtereket vagy megtanultunk jól pózolni. 

Fotó: Németh Dorottya