Harry herceget figyelmeztették, hogy ne vegye feleségül Meghan Markle-t

2022. augusztus 02.
Harry herceg nem várt helyről kapott kritikát a házassága előtt.

Harry herceget és Meghan Markle-t az évek során nem kevés kritika érte, különösen azután, hogy 2020-ban maguk mögött hagyták a királyi családot. A hercegi párt „jelentéktelennek” bélyegezték, kegyetlen beceneveket aggattak rájuk, miközben Harry és Vilmos között állítólag már évekkel ezelőtt megromlott a viszony. Sussex hercegének és hercegnéjének kapcsolatát ráadásul már jóval azelőtt is kritizálták, hogy összeházasodtak volna, és megszülettek közös gyerekeik, Archie és Lilibet.

Egy királyi szakértő szerint a 37 éves Harryt annak idején a néhai édesanyja, Diana hercegnő testvérei próbálták eltéríteni a Meghan Markle-lel való házasságtól. Tom Bower író, a nemrég megjelent Bosszú. Meghan, Harry és a Windsorok közötti háború című könyvében nem kevesebbet állít, mint hogy Diana hercegnő bátyja, Charles Spencer, valamint nővérei, Lady Sarah McCorquodale és Jane Fellowes figyelmeztetni próbálták Harryt, és nem fogadták el Meghant a jövendőbelijeként.

„Harry bemutatta Meghant édesanyja két nővérének, Jane-nek és Sarah-nak, valamint legjobb barátnőjének, Julia Samuelnek. Harry azt feltételezte, hogy Diana családja és barátai hasonlóságot fognak látni Diana és menyasszonya között” –  magyarázta Tom Bower, majd hozzátette, hogy Harry nagy reményei végül dugába dőltek, Diana családtagjai ugyanis nem láttak semmiféle párhuzamot Meghan Markle és a szívek egykori királynője között. „Csalódott volt. Senki sem értett egyet azzal, hogy a barátnőjében és az édesanyjában bármi közös lenne. Ami még kellemetlenebb volt számára, hogy Diana rokonai úgy gondolták, Meghan nem tudna beilleszkedni a királyi családba.”

Ha pedig ez nem lett volna elég, Vilmos kérésére Charles Spencer elég erőteljesen próbált meg beavatkozni Harry és Meghan kapcsolatába.

„A háromszoros házas Spencer figyelmeztette unokaöccsét, hogy gondolja át ezt az elsietett házasságot. A tanácsa keserű reakciót váltott ki” – írta Bower.

Forrás: marieclaire.co.uk Fotó: Getty Images

Olvass tovább!