Károly király csak ezzel az egy feltétellel bocsátana meg Harryéknek

2023. június 26.
A kapcsolatuk Harry Tartalék című memoárjának megjelenése után romlott meg igazán.
Károly király csak ezzel az egy feltétellel bocsátana meg Harryéknek

Úgy tűnt, hogy a május 6-i koronázás egy kicsit javított III. Károly és fiatalabb fia, Harry herceg egyre ridegebb kapcsolatán, majd hamarosan kiderült, hogy a sussexi hercegi párt nem hívták meg az idei Trooping the Color című rendezvényre június 17-én, azaz az uralkodó éves születésnapi felvonulására, ahol Károly életében először vett részt királyként.

Az Us Weekly szerint a brit uralkodó szereti a fiát, de a Harryvel és Meghannal való viszonya továbbra is feszült. “Károly bizalma megingott a Tartalék megjelenése óta” – mondta egy forrás Harry januárban megjelent memoárjára utalva. „Kétségtelen, hogy el akarja kerülni Harryt és Meghant, amíg nem tapasztal valamilyen pozitív változást” – mondta a bennfentes, egy másik pedig arról beszélt, hogy a család szerint, amennyiben sussex hercege és hercegnéje is Londonba utazott volna, az elterelte volna az emberek figyelmét az egész nemzet számára fontos eseményről.

A konfliktus tehát egyre csak eszkalálódik, de talán még van remény a békülésre. A The Daily Express egyik adásában Richard Palmer riporter azt mondta, hogy Károly nyitott a Harryvel való konfliktusok megoldására, és visszavárja fiát a királyi családba, méghozzá a feleségével együtt.

Forrás: Marie Claire US, Fotó: Getty Images