Kiderült mikor, és milyen címmel jelenik meg Harry herceg botrányos memoárja

2022. október 27.
Sussex hercege január 10-én adja ki várva várt emlékiratát, amely „a traumától a gyógyulásig vezető személyes útjáról” szól majd.

A memoár a sokatmondó Spare, azaz Tartalék címet kapta. A címmel Harry arra a szófordulatra utal, ahogy a britek gyakran hivatkozni szoktak a két testvérre, Vilmosra és Harryre. Míg Vilmost csak örökösként emlegetik, addig Harryt sokszor hívták a tartaléknak.

Harry várva várt életrajza januárt 10-én fog megjelenni, egy letisztult, de mégis erőteljes borítóval.

spare_harry-herceg

A könyv 416 oldalas, és keménykötésben 28 fontba fog kerülni. A borítóképet Ramona Rosales, a Los Angelesben élő sztárfotós készítette. Harry herceg maga fogja felolvasni a könyv rövidítetlen hangos kiadását, amely ugyanezen a napon jelenik meg.

A traumától a gyógyulásig vezető személyes út

A hamarosan megjelenő könyv központi témája jelentősen megváltozott azóta, hogy a herceg először bejelentette azt 2021 júliusában, amikor még egy „inspiráló, bátor és felemelő emberi történetként” harangozták be. Akkor Harry a következőt mondta: „Nem úgy írom, mint a herceg, akinek születtem, hanem mint az ember, akivé váltam. Sok kalapot viseltem az évek során, szó szerint és átvitt értelemben is, és remélem, hogy a történetem elmesélésével – a magasságok és mélységek, a hibák, a tanulságok – segíthetek megmutatni, hogy nem számít, honnan jöttünk, több közös van bennünk, mint gondolnánk.”

A memoár mostanra egy egészen más beharangozót kapott. A kiadó szerint Harry könyve „a traumától a gyógyulásig vezető személyes útjáról” szól majd, ezzel pedig akarva-akaratlanul, de felerősítették azok a félelmeket, hogy a memoárral a herceg a családtagjait vette célba.

A királyi család tagjai az információk szerint nem látták a kéziratot, és arra sem kaptak lehetőséget, hogy ügyvédjeiken keresztül reagáljanak az állításokra.

Forrás: The Daily Mail Fotó: Penguin Random House

Olvass tovább!