Íme a sztárok, akik bevallották, hogy diabéteszgyógyszerrel fogytak

2023. június 26.
Forró téma mostanában, hogy ki az, aki gyógyszerrel, és ki az, aki saját erőből fogyott látványosan a celebek közül. Mutatjuk, kik vállalták, és kik tagadják a dolgot!
Eljött a body positivity vége?

Magyarországra is elkezdett beszivárogni azoknak a szemiglutidot tartalmazó gyógyszereknek a híre, amelyeket külföldi hírességek a jelek szerint már jó ideje használhatnak a fogyásuk elősegítésére. Ezek a szerek alapvetően cukorbetegségtől, és az emiatti elhízástól szenvedő betegeknek lettek kitalálva, de sajnos ők azok, akik mostanában nem jutnak hozzá a szerhez a népszerűségéből fakadó készlethiány miatt. A jelenségről korábban itt írtunk teljes mélységében.

Mutatunk pár hírességet, akik felvállalták, hogy bizony a gyógyszernek köszönhetően fogytak le, de vannak, akik határozottan kiállnak ez ellen a jelenség ellen.

Elon Musk

Elon Musk, amerikai milliárdos, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa elmondta, hogy 2022-ben használta a fogyasztó gyógyszert, hogy „fitt, kisportolt és egészséges” legyen. A feltaláló hozzátette, hogy a gyógyszer mellett azért böjtölni is szokott.

Elon Musk

Elon Musk

Amy Schumer 

Amy Schumer, a sokakat megosztó személyiségű amerikai humorista elmondta, hogy szintén használta a gyógyszert, de nem sokáig élt vele. „Nagyon vékony lettem tőle, de nagyon rosszul voltam. A fiam dobta a labdát, de képtelen voltam elkapni is” – nyilatkozta. A szer mellékhatásai között szerepel a hányás, hasmenés, hányinger és szédülés is. Azt gondolja, hogy ha csináltattál valami szépészeti beavatkozást, mondd meg a frankót, nincs mit tagadni a dolgon, mint ahogy ezt saját zsírleszívásával kapcsolatban is tette.

Amy Schumer

Amy Schumer

Sharon Osbourne

Sharon Osbourne, a rocklegenda Ozzy Osbourne felesége elmondta, hogy ő is használt gyógyszert közel 15 kilós fogyásához. „Nagyon rosszul voltam tőle hónapokig. Az első pár hónapban végig émelyegtem. Hányingerem volt, folyton fel volt fordulva a gyomrom, az eleje rettenetes volt”- nyilatkozta egy talk showban. Abba is hagyta szer használatát, ami után sokkal jobban lett és az étkezésére is elkezdett figyelni, így nem hízott vissza.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg azt gondolja, mindenki azt csinál, amit szeretne, de ő arra bíztatná az embereket, hogy inkább sportoljanak és étkezzenek egészségesen. A nagyon sportos és egészségtudatos sztár szerint az emberek ledöbbennének, hogy mennyi mindent képesek elérni, ha igazán akarják és ez sokkal többet ad, mint egy gyógyszeres fogyás.

Khloé Kardashian

Khloé Kardashian, az egész világ megjelenési trendjét diktáló Kardashian-klán tagja tagadja, hogy valaha is gyógyszerrel fogyott volna. A Kardashianok mindig is kerek alkatukról voltak ismertek, amit szinte az extremitásokig kihangsúlyoztak fenékfeltöltéssel, állítólagos bordaeltávolításokkal és egyebekkel. Khloé saját bevallása szerint mindig is küzdött a súlyával, majd egyik pillanatról a másikra szinte csontsovánnyá fogyott. Mindenki az ominózus gyógyszert kezdte a háttérben gyanítani, de ő azóta is állítja, hogy saját erejéből érte el az álom alkatot.

Forrás: justjared.com    Fotó: Getty Images