Ezek a fiatal színésznők lesznek Hollywood következő szupersztárjai

2023. június 13.
Bár még csak karrierjük kezdetén járnak, már most lehet tudni, hogy ezek a fiatal tehetségek lesznek a jövő A-listás filmcsillagai. Mutatjuk, kire érdemes figyelni a filmvilágban!

Bár egyelőre még kevesebben ismerik a nevüket, a kritikusok egyetértenek benne, hogy övék a jövő. Az amerikai Marie Claire összegyűjtötte a legizgalmasabb fiatal tehetségeket, akik bár még csak nemrég indultak a pályán, pár év múlva garantáltan Hollywood legmeghatározóbb színésznői lesznek.

1. Halle Bailey

Bár A kis hableány főszereplőjeként kapott hideget-meleget, alakítását végül még a film legádázabb kritikusai is elismerték. Balzsamos hangja és lehengerlő jelenléte bármikor a vászon elé szegez minket, így nem meglepő, hogy Bailey-t máris olyan világsztárok vették a szárnyaik alá, mint Beyoncé, akit a fiatal filmcsillag elsődleges mentorának tart – ami valljuk be, elég szép kilátásokat vetít a jövőbe.

2. Maude Apatow

Igazi nepobébiként már egészen kicsi kora óta filmekben játszik, de a szélesebb közönség valószínűleg az Eufória kapcsán figyelt fel rá, melyben elképesztő érzékenységgel formálta meg Lexi Howardot. A fiatal színésznő egyébként nemcsak a filmek, de a színház világában is tündököl: a jövőben több off-Brodway produkcióban, például a Kabaré friss feldolgozásában is láthatják majd a rajongók.

3. Ayo Edebiri

A Gotham Awardra jelölt színésznő a Mackó (The Bear) című sorozattal robbant be, melyben a tehetséges sous chefet, Sydney Adamut formálja meg – zseniálisan. Edebiri eredetileg tévés forgatókönyvíróként és stand up komikusként tevékenykedett, de most már a népszerű Abbott Elementary sorozatban is feltűnt, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy egyre többet láthatjuk majd a képernyőn.

4. Hoyeon

A Squid Game sikerének csúcsán mindenkit egy kérdés foglalkoztatott: ki ez a szép, vad koreai lány, aki mindenkitől ellopja a reflektorfényt a sorozatban? Hoyeon eredetileg modellként dolgozott, de a sorozat – és Screen Actors Guild díjazása – után egyértelművé vált, hogy Hollywoodban is ott van a helye. Hoyeont legközelebb Cate Blanchett oldalán láthatjuk majd Alfonso Cuarón közelgő sorozatában, de a mozivásznon is rendszeresen feltűnik majd a közeljövőben.

5. Priya Kansara 

Az áttörést a Polite Society jelentette számára, amit a közönség és a kritika is egybehangzóan imádott, de még nagyobb ismertséget szerzett magának a Bridgerton második évadában. Pláne ahhoz képest lenyűgöző a teljesítmény, hogy a brit Kansara két éve még civilként az egészségügyben dolgozott. 

6. Bella Ramsay

Friss, izgalmas karakterével már találkozhattunk a Trónok harcában, de igazi ismertséget az HBO nagy sikerű sorozata, a The Last of Us hozott neki. A nonbináris színész még csak alig 19 éves, de máris izgalmas IMDb-oldallal büszkélkedhet: a gombás zombisorozat mellett a Lena Dunham által adaptált Catherine Called Birdyben is brillírozott. 

Forrás: Marie Claire US Fotó: Getty Images