Lizzo az USA egyik alapító atyjának 200 éves kristályfuvoláján játszott a koncertjén

2022. szeptember 30.
A hangszer, amin az énekesnő a washingtoni koncertjén játszott, egykor James Madisoné volt.

Lizzo kiváló fuvolaművész, előadásain is gyakran hívja segítségül ezt a hangszert. Ezúttal azonban az énekesnő nem saját fémfuvoláján játszott, hanem egy kristályból készült zeneszerzsámon, ami egykor az Egyesült Államok egyik alapító atyjáé, James Madisoné volt. „A történelem baromi klassz, srácok!” – mondta az énekesnő.

„Olyan ez, mint egy borospohárral játszani” – mondta a művész a közönségnek, mielőtt megfújta a fuvolát és twerkelni kezdett. Lizzo később azt mondta TikTokon, hogy nehéz volt játszania a hangszeren.

A kristályfuvolát a párizsi Claude Laurent készítette ajándékba Madisonnak a második, 1813-as beiktatása alkalmából. A Kongresszusi Könyvtár szerint a hangszerkészítő különleges fuvolái közül ma 185 darabot tartanak számon, így ez a fuvola igazi ritkaságnak számít.


Az énekesnő már a koncert előtt, a Kongresszusi Könyvtárban is kipróbálhatta a különleges hangszert. Látogatása előtt a kurátorok már gondoskodtak arról, hogy a fuvola ne sérüljön, és ugyanilyen elővigyázatossággal dolgozták ki azt a biztonsági tervet, amelyet a Lizzo koncertjére vezető út során is alkalmaztak.

Forrás: Mental Floss, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!