Előkerült Diana hercegnő soha nem látott tartalék menyasszonyi ruhája

2023. augusztus 08.
Az esküvői ruha bizonyos szempontból hasonlít ahhoz, amit a walesi hercegnő az esküvőjén viselt, ugyanakkor más szempontból volt különleges.
Előkerült Diana hercegnő soha nem látott tartalék menyasszonyi ruhája

Diana hercegnő minden eshetőségre felkészült, ami az esküvőjét illeti – beleértve a második, tartalék menyasszonyi ruhát is! Bár a ráadásöltözék vázlatai már korábban napvilágot láttak, Elizabeth Emanuel dizájner most egy eddig soha nem látott fotót osztott meg róla a Hello! magazinban, amit ITT tudsz megnézni.

A tervező, aki volt férjével, Daviddel együtt készítette el a királyi esküvői ruhát, azt mondta: „A tartalék menyasszonyi ruha csak arra az esetre készült, ha nyilvánosságra kerülne az igazi ruha. Szerencsére soha nem volt rá szükség.” A ruha halvány elefántcsont selyem taftból készült, a szegélyen és az ujjakon hímzett, csipkézett részletekkel – méghozzá azzal az antik csipkével, amelyet egykor Mária királynő viselt –, a míderre pedig apró gyöngyöket varrtak.

A tartalék ruha azonban sok dologban eltért attól, amit végül Diana hercegnő viselt a Szent Pál-székesegyházban. Míg az 1981 júliusában rendezett esküvőn egy terebélyes ujjú ruhában kötötte össze életét a mostanra már királlyá lett Károly herceggel, addig a tartalék ruha testhezállóbb és visszafogottabb volt.

A tervezők annyira komolyan vették a titoktartást, hogy hamis nyomokat hagytak a sajtónak azáltal, hogy más anyagokat helyeztek a szemétbe. A tartalék menyasszonyi ruha végül olyannyira szükségtelennek bizonyult, hogy még maga Diana hercegnő sem próbálta fel soha, a jelenlegi hollétét pedig még a tervező sem tudja.

De nem a pótruha volt az egyetlen óvintézkedés az esküvő napjára: készítettek egy napernyőt a változékony időjárásra való tekintettel, valamint egy tartalék szoknyát is arra az esetre, ha valamitől koszos lesz a ruha. Végül ezt sem kellett bevetni, bár Barbara Daly sminkes elárulta, hogy Diana véletlenül parfümöt öntött a ruhájára.

Forrás: People, Fotó: Getty Images