Kitört a botrány: visszakövetelik a gyászoló Sandra Bullock Oscar-díját

2023. augusztus 16.
Lehetséges, hogy A szív bajnokai című film hazugságon alapult, a gyűlölethullám ostora pedig a főszereplő színésznőn csattan.
Kitört a botrány: visszakövetelik a gyászoló Sandra Bullock Oscar-díját

Kitört a botrány a 2009-es A szív bajnokai című film kapcsán, amelynek főszereplőjeként Sandra Bullock Oscar-díjat kapott. A film elvileg igaz történeten alapul, középpontjában a fekete amerikai futball-játékossal, Michael Oherrel, akit egy fehér házaspár fogadott örökbe. A szív bajnokai szerint Oher egy 11 gyerekes csonka családba született. Édesanyja drogfüggő volt, Michael pedig 10 éves korában nevelőotthonba került. Az utcán és különböző családoknál élt, de hamar kiderült, hogy nagy tehetsége van az amerikai futballhoz. Osztálytársai révén került közeli kapcsolatba a Tuohy-családdal is, akik befogadták.

Michael Oher azonban nemrégiben kijelentette, hogy az egész film hazugság. Állítása szerint a család nem is fogadta örökbe, csupán gyámságuk alá vették, és a nevét kihasználva jutottak bőséges bevételhez – A szív bajnokai után például Oher szerint ő maga semmit sem kapott, míg Tuohyék, a vér szerinti gyerekeiket is beleértve, részesültek a bevételből.

Az az állítás viszont, hogy a film igazából kamu lehet, még az édesanyát, a Leigh Anne Tuohyt alakító Sandra Bullockot is kellemetlen helyzetbe hozza. A rajongók most a színésznő Oscar-díjának visszavonását követelik, hiszen A szív bajnokai kimondottan fényezi a Tuohy családot, akik a történet szerint rendíthetetlen elszántsággal segítették Michaelt.

Sandra Bullock a hónap elején vesztette el párját, de máris egy újabb kemény helyzettel néz szembe: az egyik rajongó például azt javasolta, hogy visszamenőlegesen vegyék el a színésznő Oscar-díját és adják oda Gabourey Sidibének, akit ugyanabban az évben szintén jelöltek a díjra A boldogság ára című filmben nyújtott alakításáért.

Mások viszont kiállnak a színésznő mellett, és úgy gondolják, hogy Bullock nem tett mást, csak eljátszott egy szerepet olyan információk tudatában, amelyek merőben eltérnek attól, mint amit ma tudunk.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images