Sötét teóriák és bizarr pletykák, amik évek óta körüllengik a királyi családot

2023. augusztus 31.
Gyíkemberek, vámpírok és titkos ügynökök... Ők mind a királyi család tagjai – legalábbis a következő egészen bizarr elméletek szerint.
Sötét teóriák és bizarr pletykák, amik évek óta körüllengik a királyi családot

A brit királyi család élete olyan, mint egy szappanopera: az egész világ kíváncsian lesi minden egyes mozdulatukat, miközben folyamatosan újabb és újabb pletykákat és furcsa elméletek találnak ki róluk. Az alábbiakban összegyűjtöttük a királyi családdal kapcsolatos legvadabb és legsötétebb összeesküvés-elméleteket.

Diana hercegnő halála nem baleset volt

Diana hercegnő és szerelme, Dodi Al-Fayed halála után rengeteg összeesküvés-elmélet kapott szárnyra, de hogy ezeknek van-e bármi valóságalapjuk, azt a mai napig nem lehet tudni. Az egyik ilyen teória szerint az 1997-es tragikus baleset valójában nem is baleset volt: az egészet a királyi család szervezte meg, hogy így próbálják megakadályozni, hogy a hercegnő egy muzulmán férfihez menjen feleségül. Ehhez kapcsolódva sokan arról is meg vannak győződve, hogy Diana terhes volt a baleset idején Dodi gyerekével, és a királyi család egy csapásra akart megszabadulni a két szerelmestől és a meg nem született gyereküktől is.

Harry és Meghan kapcsolatát megrendezték  

Az egyik legújabb összeesküvés-elmélet Meghan Markle-höz és Harry herceghez kapcsolódik. A teória szerint Harry azért jött össze az amerikai színésznővel, hogy a királyi család a kapcsolatuk segítségével beszivárogjon az Egyesült Államokba és átvegyék ott az uralmat. Az elméletet 2017-ben egy Greg Pollowitz nevű fickó indította el Twitteren:„Harry herceg gyerekei amerikaiak lesznek. Mi van, ha valamelyikből Amerika elnöke lesz úgy, hogy közben a királyi családhoz is kapcsolódik? A britek nagyon furfangosak, ez okos húzás volt. Vissza akarják kapni Amerikát, és meg is tették felé az első lépést.” Valljuk be, ez azért elég vad elképzelés.

harry-meghan-netflix-invictus-games

A királynő valójában egy alakváltó gyíkember volt

David Icke brit összeesküvés-elmélet specialista szerint a történelem során a királyi család tagjai földönkívüli gyíkemberekkel szexeltek, és a hibrid utódoknak köszönhetően tudtak ekkora hatalomra szert tenni. Az elméletéről 2016-ban a BBC-nek is beszélt, és a férfi teljes meggyőződéssel állította, hogy a teóriáját tényszerű információkkal tudja alátámasztani. Hogy mik ezek a tényszerű információk, azt nem tudni, de mi mindenesetre nagyon-nagyon kíváncsiak lennénk rá.

Diana hercegnőnek és Károlynak van egy titkos lányuk

A Globe 2014-ben egy hajmeresztő történetet írt Diana és Károly eltitkolt harmadik gyerekéről, aki az elmélet szerint még Vilmos előtt született és mesterséges megtermékenyítéssel fogant. A cikkben azt írták, hogy az esküvője előtt Dianának egy nőgyógyászati vizsgálaton kellett részt vennie, hogy a királyi család megbizonyodhasson róla, hogy a hercegnő termékeny. Az orvos a vizsgálat alatt aztán levett néhány petesejtet Dianától, amiket később Károly herceg spermájával megtermékenyített és a megtermékenyített petesejtet beültette a saját feleségébe… A babát a felesége hordta ki, és Sarah-nak nevezték. Az egészen bizarr elmélet azonban itt nem áll meg: a hercegi pár állítólagos gyerekét ezek után még száműzték is, hogy megakadályozzák a botrány kirobbanását.

Károly király egy vámpír

Nem elég, hogy gyíkember-leszármazott, még vámpír is…  Ezt az elméletet arra alapozzák, hogy a herceg távoli rokonságban áll azzal a III. Vlad havasalföldi fejedelemmel, aki annak idején Bram Stoker Drakuláját ihlette. Ha pedig ez nem lenne elegendő bizonyíték Károly vámpírságára, a teória hívői azt is nagyon gyanúsnak tartják, hogy a brit királyi családban a történelem során jelen volt a porfíria nevű betegség, ami egy vashiányos állapot és hatására a bőr érzékennyé válik a napfényre… Ez azért tényleg gyanús, nem?

Meghan egy titkos ügynök

Ezt az összeesküvés-elméletet a színész Paul Bettany indította el teljesen véletlenül, amikor néhány éve a The Tonight Show vendége volt. Paul tréfálkozva mondta Jimmy Fallonnal, hogy szerinte Meghan Markle az USA alvóügynöke, akit a C.I.A. bérelt fel és csak azért megy hozzá Harryhez, hogy információkat szivárogtasson a királyi családról. Egyértelmű volt, hogy a színész csak poénból mondta mindezt, a hihetetlen sztori azonban így beszippantotta az arra fogékony embereket, akik máig meg vannak győződve Meghan titkos ügynök voltáról.

Fotó: Getty Images