6 sztár, aki súlyos balesetet szenvedett filmforgatás közben

2023. szeptember 08.
Bizonyos filmjelenetek nem csak a képernyőn tűnnek veszélyesnek…
6 sztár, akit súlyos balesetet szenvedett filmforgatás közben

Nem csak a kaszkadőrökkel történnek balesetek a filmforgatások alatt: az alábbi esetekben maguk a színészek sebesültek meg súlyosan a jelenetek felvétele közben.  

Jennifer Lawrence

Ilyet még nem láttál: Jennifer Lawrence tangapapucsban a cannes-i filmfesztiválon

Jennifer Lawrence 

Az Oscar-díjas színésznő a Netflixen debütáló Ne nézz fel című filmje forgatásán sérült meg. Az egyik jelenetben egy szemetest dobtak ki az ablakon, aminek az üvegszilánkjai szanaszét repültek és felsértették Jennifer Lawrence szemhéját. A színésznőhöz mentőt hívtak és szerencsére gyorsan ellátták.

Kate Winslet

kate-winslet-forgatas-horvatorszag-baleset-korhaz

Kate Winslet

Egészen ijesztő, de Kate Winslet annak idején majdnem megfulladt a Titanic fogatásán! Winslet egy nagyon nehéz kabátot viselt, ami az egyik vizes jelenetben beakadt valamibe és a színésznő egy rövid időre a víz alá került. „Ki kellett valahogy bújnom a kabátból, hogy a felszínre kerüljek. Nem maradt levegőm, azt hittem megfulladok” – mesélte később egy interjúban.

Charlize Theron

Charlize Theron pixie frizurával vonul

Charlize Theron

A 2005-ös Aeon Flux című filmben Charlize Theron nem használt kaszkadőrt, helyette saját maga vállalt be egy rakás akciójelenetet, aminek meg is lett az eredménye. Egy rosszul sikerült hátraszaltó közben olyan súlyos nyaksérülést szenvedett, hogy a forgatást is le kellett 2 hónapra állítani. A színésznő szerencsére a kórházban teljesen felgyógyult.

Tom Cruise

tom-cruise-cannes

Tom Cruise

A Mission: Impossible 6 forgatásán Tom Cruise egy háztetőre akart átugrani, ám az ugrás túl rövidre sikerült, és nekicsapódott a falnak. A baleset után néhány másodperccel segítséggel felkapaszkodott, megpróbált lábra állni, de végül összecsuklott. Azóta sem derült ki, mennyire volt súlyos a színész sérülése.

Harrison Ford

Harrison Ford

Harrison Ford

Harrison Fordnak az Indiana Jones 5 forgatási munkálatai alatt sérült meg elég súlyosan a válla. Nem tudni pontosan, mi történt, csak hogy valószínűleg éppen egy harcjelenetet vehettek fel, akkor történhetett a baleset. A forgatást emiatt egy hónapra le is kellett állítani, a színészt pedig nem sokkal később lencsevégre kapták, amint felkötött karral sétálgatott Londonban.

Isla Fisher

Isla Fisher

Isla Fisher

A Szemfényvesztők című film egyik jelenetében Isla Fishernek azt kellett eljátszania, hogy egy bűvészmutatvány keretében egy vízzel teleeresztett üvegkalitkából akar kiszabadulni. A forgatás során azonban valami hiba csúszott a gépezetbe és a színésznő láncai úgy összegabalyodtak, hogy tényleg nem tudott kiszabadulni és a valóságban is majdnem megfulladt.  „Mindenki azt hitte, milyen csodálatosan játszom, de igazából tényleg fuldokoltam. Senkinek nem esett le, hogy mindez igazi, és valóban az életemért küzdök” – nyilatkozta később a színésznő. Fishernek végül úgy sikerült megmenekülnie, hogy egy kaszkadőr kinyitotta a biztonsági zárat.

Fotó: Getty Images, Imdb