Megható módon emlékezett meg Harry herceg Erzsébet királynő halálának első évfordulójáról

2023. szeptember 12.
Harry herceg szeptember 7-én a WellChild Awards díjátadón volt az Egyesült Királyságban, szeptember 9-én pedig Németországban, az Invictus Játékok nyitóünnepségén. De hogyan töltötte szeptember 8-át, Erzsébet királynő halálának első évfordulóját?
harry herceg 3:2

Az egész királyi család tiszteletét tette

Apja, Károly király és mostohaanyja, Kamilla királynő a skóciai Balmoralban töltötték az évfordulót, a Mirror beszámolója szerint elérzékenyülve jelentek meg, amikor Kamillával együtt a Crathie Kirk-i templomba mentek egy privát istentiszteletre. Különösen Károly – aki hagyományos skót skót szoknya viselt aznap – volt meghatódva, amikor az őt és Kamillát szállító autó elhagyta Crathie Kirket, hogy visszatérjen a Balmoral kastélyba.

Harry bátyja, Vilmos herceg és sógornője, Katalin hercegné Walesben volt a néhai őfelsége tiszteletére rendezett megemlékezésen.

erzsebet-kiralyno-temetes-streaming

Harry is tiszteletét tette nagymamája sírjánál

Harry aznap meglátogatta Erzsébet királynő sírhelyét a windsori kastélyban található Szent György-kápolnában, ott, ahol öt évvel ezelőtt feleségül vette Meghan Markle-t. (Meghan nem utazott el a megemlékezésre az Egyesült Királyságba, de várhatóan a hét elején csatlakozik Harryhez Németországban.) A Telegraph megosztott egy fotót, amelyen Harry kisétál a kápolnából egy várakozó autó felé.

A néhai királynőt férjével, Fülöp herceggel, valamint szüleivel, VI. György királlyal és az anyakirálynővel együtt – a VI. György király emlékkápolnában temették el; nővérét, Margit hercegnőt elhamvasztották, majd a hamvait szintén a családi sírban helyezték el. 

Forrás: Marie Claire USA, Fotó: Getty Images