A netezők aggódnak, vajon Gal Gadotot is behívják-e az izraeli hadseregbe

2023. október 10.
Egyre többen találgatnak, hogy vajon a színésznőt is behívják-e harcolni az izraeli hadseregbe.
A netezők aggódnak, vajon Gal Gadotot is behívhatják-e az izraeli hadseregbe

Gal Gadot kiállt hazája mellett, miután a Hamász gázai terrorszervezet a hétvégén támadást indított Izrael ellen, amire az izraeli védelmi erők a Gázai övezetre mért légitámadásokkal válaszoltak.

A színésznő a hétvégén arra kérte követőit, hogy adományozzanak a hétvégi támadásokat elszenvedőknek, és megosztott egy videót is a U2 vasárnapi show-járól, ahol a zenekar a Pride (In the Name of Love) című dalát annak a több száz embernek szentelte, akiket szombaton megöltek és elraboltak azon az izraeli zenei fesztiválon, ahová betörtek a Hamász csapatai.

A jelenleg 38 éves egykori szépségkirálynő több mint egy évtizeddel ezelőtt harci-kiképzőként és erőnléti edzőként szolgált az izraeli védelmi erőknél, ami miatt az internetezők elkezdtek azon gondolkodni, vajon a sztárt is behívhatják-e katonának a Hamász elleni háborúba. A sztár két évig teljesített kötelező szolgálatot a hadseregnél, elmondása szerint a katonaság tanította őt fegyelemre és csapatmunkára, amit most a filmforgatásokon alkalmaz.

A palesztinbarát netezők nem vették jó néven Gadot és más sztárok (például Kylie Jenner, Madonna és Amy Schumer) reakcióját, miután támogatásukat fejezték ki Izrael mellett, és most többen arra szólítják fel az embereket, hogy bojkottálják a színésznőt.

„Gal Gadot, Madonna, Mark Hamill, Amy Schumer, Natalie Portman és ami még nagyobb csalódás, Jamie Lee Curtis is nyilvánosan támogatja Izraelt. Palesztina mellett állva kiállok a földjük illegális elfoglalása ellen” – írta egy kommentelő, egy másik pedig úgy fogalmazott: „Teljes szívemből utálom a Gal Gadotot. Soha többet nem nézem meg egyetlen filmjét vagy műsorát sem, amelyben szerepel.”

Izrael miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu hivatalosan is hadat üzent, és már 300 000 tartalékos katonát hívott be, hogy csatlakozzanak a harcoló csapatokhoz, de még nem derült ki, hogy vajon a színésznő is kapott-e behívólevelet.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images