Bruce Willis barátja: „A nyelvi készségek már nem állnak rendelkezésére, de ő még mindig Bruce”

2023. október 12.
Bruce Willis jó barátja, Glenn Gordon Caron szerint a színész kommunikációs képessége a demenciával vívott harc közepette erősen visszaesett.
Bruce Willis először mutatkozott nyilvánosan, mióta demenciával diagnosztizálták

Caron a The Postnak beszélt kedden arról, hogy szinte minden hónapban megpróbálta meglátogatni a 68 éves színészt, mióta 2022 márciusában először diagnosztizáltak nála afáziát, majd később demenciát. „Nem mindig sikerül, de igyekszem, és beszélek vele és a feleségével, illetve a három idősebb gyermekével is kapcsolatban állok néha” – mondta Caron. „Nagyon igyekeztem, hogy az életében maradjak” – tette hozzá.

Rumer Willis, Demi Moore, Bruce Willis, Scout Willis, Emma Heming Willis és Tallulah Willis 2019 szeptemberében

Rumer Willis, Demi Moore, Bruce Willis, Scout Willis, Emma Heming Willis és Tallulah Willis 2019 szeptemberében (Fotó: Stefanie Keenan/Getty Images)

„Az életöröm eltűnt”

„Azért felfoghatatlan ez a betegség, mert ha valaki valaha beszélt Bruce Willisszel a betegsége előtt, tudja, hogy senki nincs nála nagyobb életörömmel megáldva” – folytatta a rendező. „„Imádta az életet, és … egyszerűen imádott minden reggel felébredni. Megpróbálta a lehető legteljesebben élni az életét”. Bár Caron mélyen legbelül tudja, hogy Willis még mindig ugyanaz az ember, azt mondja, hogy a színész olyan, mintha „az életet egy szúnyogháló rácsain keresztül látná”.

„Az az érzésem, hogy az első egy-három percben tudja, ki vagyok” – mondta a Willisnél tett látogatásairól. „Nem teljesen tud beszélni; régebben hatalmas olvasó volt, most viszont nem olvas. Mindezek a nyelvi készségek már nem állnak rendelkezésére, de ő még mindig Bruce. Amikor vele vagy, tudod, hogy ő Bruce, és hálás vagy, hogy ott van” – jegyezte meg –, „de az életöröm eltűnt.”

Forrás: PageSix, Fotó: Getty Images