Ezért a 18 éves európai hercegnőért rajong most a világ

2023. november 02.
Vajon ő lehet mindenki új kedvence Katalin hercegné után?
Ezért a 18 éves európai hercegnőért rajong most a világ

Leonóra spanyol hercegnő még csak október 31-én töltötte be 18. életévét, de már most érte rajong az egész világ. A születésnapját hivatalos ceremóniával ünnepelték a spanyol parlamentben, ahol a kongresszusi és a szenátusi kitüntetések átvétele előtt felesküdött az alkotmányra.

A hercegnő imázsát évekig gondosan védték, de mára már közszereplővé vált. Májusban végzett a walesi UWC Atlantic bentlakásos iskolában, ahol nemzetközi érettségire készült. Egy zaragozai katonai akadémián folytatta tanulmányait, ahol egy hároméves tiszti tanfolyamot végez.

Leonóra október 20-án átvehette az Asztúria hercegnője díjat, ezzel pedig királyi feladatai is előtérbe kerültek az életében, azóta pedig egyre nagyobb méreteket ölt a Leonóramánia.

A hercegnőről már könyvet is írtak, Jesús Reyes újságíró műve Leonóra stílusérzékét helyezte középpontba. „Apjától, Felipe királytól örökölte a korona iránti elkötelezettségét, rendkívül udvarias modorát, állandó mosolyát és kedvességét” – fogalmazott Reyes.

Az év elején arról szóltak a pletykák, hogy Leonórát romantikus szálak fűzik a Barcelona spanyol labdarúgójához, Pablo Martín Páez Gavirához. A szóbeszéd végül hamisnak bizonyult, de a történtek rávilágítottak az igényre, hogy a világ szeretné, hogy a hercegnő a popkultúra része legyen.

Forrás: BBC, Fotó: Getty Images