Megható módon emlékeztek Matthew Perryre az Emmy-gálán

2024. január 16.
Az idei Emmy-gála nem csak a díjakról szólt: az egyik legismertebb sorozatsztár, Matthew Perry haláláról is megemlékeztek Los Angelesben.
Ezt az egy leckét mindannyiunknak meg kéne tanulnunk Matthew Perrytől

A 2024-es Emmy-gálán a csillogó ruhák és a díjak mellett egy fájdalmas eseménynek is szenteltek időt: Matthew Perry haláláról emlékeztek. A Jóbarátok sztárja 2023. október 28-án veszítette életét saját jacuzzijában, a halál okaként ketamin-túladagolást és fulladást állapítottak meg. Matthew Perry korábban 19 hónapon keresztül teljesen tiszta volt, halála előtt azonban a terápiás keretek között felírt ketaminon túl, rekreációs céllal is használta a szert.

Az idei Emmy-gálán egy egyszerű, de szép gesztussal tisztelegtek az ikonikus sorozatszínész előtt. Charlie Puth élőben, zongorakísérettel előadta híres slágerét, a Jóbarátok főcímdalaként ismertté vált I’ll be there for you-t. Matthew Perryről korábban már rengeteg híresség külön is megemlékezett, de most először gyászolta kollektíven a sztárvilág.

Matthew Perry, akit a Jóbarátok Chandler Bingjeként ismert a világ, 1979-ben kezdte karrierjét gyerekszínészként a 240-Robert sorozatban, majd Los Angelesbe költözött, ahol több sorozatba is bekerült. Első filmes szerepe az 1988-as A Night in the Life of Jimmy Reardon volt, de a valódi áttörést a Jóbarátok hozta meg neki 1994-ben – ekkor még csak 24 éves volt, a legfiatalabb a hat főszereplő között. Mint később kiderült, már a sorozat forgatásának idején küzdött mentális betegségeivel és függőségével, melyek hatására súlyos egészségügyi problémák is kialakultak nála. Mindössze 54 éves volt, amikor tavaly életét vesztette.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images