Gisele Bündchen diétával szüntette meg pánikrohamait

2024. március 22.
Gisele Bündchen legújabb interjújában azt mesélte, hogy az étkezéssel tudott kigyógyulni pánikbetegségéből és depressziójából.
Gisele Bündchen

Gisele Bündchen szerint a mentális egészség alapja a megfelelő étkezés.

Az egykori modell a The View című műsorban volt vendég, ahol intim részleteket osztott meg az egészségügyi állapotát illetően. A 42 éves Gisele Bündchen élete egyik legnehezebb szakaszáról is mesélt.

Gisele Bündchen minden nap sportol egészsége védelmében

Gisele Bündchen mindennap sportol egészsége védelmében

A húszas évei elején Gisele Bündchen pánikrohamoktól és depressziótól szenvedett. „Nem tudtam, mit csináljak. Az egyik legrosszabb dolog a pánikrohamokkal kapcsolatban az a bénító félelem, amit amiatt érzel, hogy mindez újra be fog következni” – mondta a modell.

„Jobban akartam érezni magam, szóval felkerestem ezt a fantasztikus természetgyógyászt, aki azt mondta nekem, hogy meg kell változtatnom az étkezési szokásaimat. Nem értettem, hogy az evésnek mi köze van a pánikrohamokhoz” – folytatta történetét Gisele Bündchen.

A természetgyógyász végül meghallgatta a modell szokásait, és kiderült, hogy Gisele Bündchen akkoriban rendszeresen ivott alkoholt, kávét és dohányzott is. Össze-vissza evett és rendszertelenül aludt. A tanácsadó utasításait követve Gisele Bündchen átállt a napi minimum 8 óra alvásra, a napi edzésre, a meditációra és az egészséges ételekre, ami csodákat tett a mentális egészségével. 

Gisele Bündchen így emlékszik vissza: „Életem legrosszabb másfél éve után minden megváltozott a tanácsai hatására. Teljesen új ember lettem.”

A modell elmondása szerint nagyon odafigyel arra, hogy megfelelő ételekkel táplálja testét. Minden reggel egy pohár langyos, citromos-sós vízzel indít, edzések után általában tojást eszik. Az interjúból az is kiderült, hogy néha egy-egy smoothie is belefér, viszont Gisele Bündchen teljesen száműzte az életéből az egyik „mérgező” ételt, a cukrot.

A ma már inkább visszavonultan élő Gisele Bündchen nemrég jelentette meg saját szakácskönyvét. Az ennek apropóján készült teljes interjút ebben a videóban tudod megnézni:

Forrás: pagesix.com           Fotó: Getty Images