5 meglepő dolog, amit nem tudtál a szülinapos Pedro Pascalról

2024. április 03.
Pedro Pascal nemrég ünnepelte születésnapját. Ennek apropóján hoztunk pár érdekességet a Narcos sztárjáról.
Pedro Pascal

Pedro Pascal április másodikán ünnepelte 49. születésnapját. 

A színész José Pedro Balmaceda Pascal néven született 1975-ben Santiagóban, Chilében. Családjával kalandos utat jártak be, míg végül Amerikában telepedtek le. Pedro Pascal itt kezdte el dráma tagozatos tanulmányait Kaliforniában, majd New Yorkban, és végül itt érte el sikereit is. 

A chilei színészt olyan műsorokban láthattuk, mint például a Trónok harca, ahol Oberyn Martellt alakította, vagy a Narcos, amelyben Pedro Pascal formálja meg Javier Peña ügynököt, aki jelentős szerepet játszott Pablo Escobar elfogásában.

Pedro Pascal most ünnepelte 49. születésnapját

Pedro Pascal most ünnepelte 49. születésnapját

Hoztunk 5 meglepő infót a színészről!

Menekülés Chiléből

Pedro Pascal szülei sajnos nem jókedvükben hagyták el Chilét, menekülni kényszerültek.

„Augusto Pinochet diktatúrája alatt segítettek elbújni néhány embernek, ezért végül nekünk is menekülni kellett. Először a venezuelai nagykövetségen kaptunk menedéket, innen küldtek minket Dániába, majd végül Amerikába. A nővérem és én Chilében születtünk és Amerikában nevelkedtünk. Az öcséim pedig Amerikában születtek és Chilében nevelkedtek, miután a szüleim ’95-ben hazaköltöztek” – nyilatkozta a színész.

Versenyszerűen úszott 

A kis Pedro Pascal egész ügyesen úszott. Még a texasi állami úszóbajnokságra is bejutott. A színész úgy nyilatkozott, hogy túl lusta ahhoz, hogy visszatérjen az úszáshoz, viszont „teljesen szőrtelen lett a teste”, mire befejezte a versenysportot.

Anyukája emlékére változtatta meg a vezetéknevét

Pedro Pascal édesanyja, Verónica Pascal Ureta sajnos nem élhette meg, hogy lássa fia sikereit: 1999-ben öngyilkos lett. „Hihetetlenül támogató volt… Nem tartanék ott, ahol vagyok, ha ő nem lett volna” – mondta Pedro Pascal, aki Balmacedáról változtatta meg vezetéknevét anyja tiszteletére.

Létrehozta saját sátáni nyelvét

A színész 2001-ben szerepelt az NYPD Blue című sorozatban, ahol egy goth férfit alakított. Az epizódban egy sátáni jelkép volt a tenyerére festve, amit meg is kellett nyalnia a jelenetben, és a szerep szerint kántálásba kellett kezdenie. „Vannak esetleg valamilyen latin szavak, amiket kántálnom kéne?” – kérdezte a producereket a színész. A nemleges válasz után rábízták, hogy találjon ki magának valami sátáni nyelvet. Az eredmény a lenti videó végén látható.

Rettenetes pincér volt

Mint kiderült, a színészkedés előtt Pedro Pascal pincérként is kipróbálta magát. Saját bevallása szerint rettenetesen végezte a munkáját, nagyjából 10-szer majdnem kirúgták. „Ha bírtalak, bírtalak. Ha nem, akkor nagyon nem. Ez pedig nem egy kifizetődő magatartás, ha vendégeket kell kiszolgálnod a munkád során” – vallotta be a színész.

A születésnapos Pedro Pascal a MET-Gálán

A születésnapos Pedro Pascal a Met-gálán

 

Forrás: Mentalfloss               Fotó: Getty Images