Elsírta magát dühében Harry herceg apja lépése miatt

2024. április 24.
Harry herceg úgy érezte, mintha arculcsapásként érte volna apja, Károly király akkori döntése.
Károly király és Harry herceg igyekszenek megoldani konfliktusukat a rák diagnózis árnyékában

Harry herceg és családja évek óta szemben állnak egymással. Ennek a szembenállásnak a mélységéről néha-néha lehet konkrétabb híreket hallani. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy ha gond van, Harry azonnal családja segítségére siet. 

Egy királyi életrajzíró, Tom Quinn szerint ugyanakkor van egy esemény, ami világosan mutatja, hogy Harry herceg és apja milyen szinten eltávolodtak egymástól.

Harry és Meghan nászajándékba kapták Erzsébet királynőtől a Frogmore Cottage nevű windsori birtokot, de miután bejelentették, hogy visszalépnek a királyi szerepkörtől, Károly király egyszerűen kilakoltatta őket onnan.

Harry herceg és felesége meg voltak győződve arról, hogy ez a hely örökre az otthonukul fog szolgálni, ha Angliába jönnek, akkor is, ha visszalépnek a királyi teendőktől.

Épp ezért érte hatalmas pofonként érte őket a hír, hogy Károly király elvette tőlük az ingatlant, ami szerinte csak a királyi család hivatalos tagjainak jár ki. A hír hallatán Harry herceg dühében elsírta magát. Úgy érezte, hogy az apjának nincs joga ilyet tenni, és pusztán a visszalépésük miatti büntetésből hozta meg ezt a döntést velük szemben. 

Károly király és Harry herceg

Károly király és Harry herceg

„Akármikor Károly király meghoz egy döntést vele szemben, Harry úgy érzi magát, mint egy áldozat. Nem látja át, hogy ha visszalép a feladatoktól, már nem járnak neki ugyanazok az előjogok. Úgy érzi, hogy mindazok után, amiken élete során keresztülment, járna neki minden. Akár a brit adófizetők pénzéből szponzorált védelmi szolgálat, akár egy örök érvényű luxusingatlan Angliában” – nyilatkozta Quinn. 

A szakértő hozzátette: „A legtöbb ember szemében, Harry csak egy szerencsétlen, elkényeztetett gazdag gyerek, de ő önmagát mindig áldozatként látja.”

Forrás: mirror.co.uk      Fotó: Getty Images