Kiderült, mennyit keres Harry és Meghan – vagyonuk eltörpül a királyi család többi tagjához képest

2024. április 16.
Kiderült, mennyi Harry herceg és Meghan Markle nettó vagyona, és érdekes látni, hogyan viszonyul a hercegi pár összbevétele a királyi család többi tagjáéhoz.
Harry herceg vagyona

Harry herceg és Meghan Markle vagyona elhalványul Vilmos herceg és Katalin hercegné bevétele mellett. A sussexi herceg és hercegné – akik két gyermekükkel egy fényűző montecitói kastélyban élnek – a becslések szerint mintegy 11 millió fontot érnek, és együttesen nagyjából 48 millió fontos vagyonnal rendelkeznek. Persze így sem kell nyomorogniuk, hiszen ez azt jelenti, hogy Harry herceg és Meghan több mint 22 milliárd forintból gazdálkodhatnak.

A hercegi pár egyébként jelenleg is az adósságát törleszti, 2020-ban a függetlenedésük idején megígérték ugyanis, hogy visszafizetik azt a körülbelül 2,1 millió fontnyi közpénzt, amit a királyi család az Angliában található egykori otthonuk, a Frogmore Cottage felújítására költött. Az információ szerint Harry herceg és Meghan Markle havonta körülbelül 18 ezer fontot (kb. 8 millió forintot) fizet az adóságuk törlesztésére.  

De hogyan viszonyul Meghan Markle és Harry herceg vagyona a királyi család többi tagjáéhoz?

Vilmos hercegnek korábban sem kellett nélkülöznie, Erzsébet királynő halálával és a ráhagyott örökséggel azonban csak tovább gyarapodott a pénze.

Vilmos herceg nettó vagyona látványosan túlszárnyalja Harry pénzét: állítólag 949 millió font (tehát körülbelül 400 milliárd forint) körül van, köszönhetően a többi között annak, hogy megörökölte apja trónra lépésekor a cornwalli hercegség. Katalin hercegné nettó vagyonát körülbelül 7,9 millió fontra (körülbelül 3 milliárd forintra) becsülik, így együttes vagyonuk valamivel 960 millió font alatt van.

Természetesen Vilmos és Harry herceg apja, Károly király a leggazdagabb a királyi családtagok közül: a vagyonát a The Sunday Times az egészen elképesztő 1,8 milliárd fontra becsüli. Kamilla királyné vagyonát Katalinéval egy szinten tartják, 7,9 millió font körül mozog.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images