Károly király ebben az évben is megfeledkezett az unokájáról

2024. május 06.
Harry herceg fiának, Archie-nak ma van a születésnapja. Károly király idén sem köszöntötte fel nyilvánosan az unokáját.
Károly király unokája

Harry herceg kisfia, Archie Harrison a mai napon ünnepli 5. születésnapját. A kis herceg 2019. május 6-án 05:26-kor született a londoni Portland kórházban. A brit királyi család tagjainak születésnapjáról minden évben megemlékeznek a palota hivatalos közösségi oldalain – néhány napja például a kis Sarolta hercegnőt köszöntötték egy róla készített friss fotóval. Archie herceg azonban úgy tűnik, idén is kimaradt a sorból. Még a saját nagyapja, Károly király sem köszöntötte fel.

Mióta Meghan Markle 2018-ban hivatalosan a királyi család tagja lett, az uralkodó (akkor még Erzsébet királynő), valamint Harry apja, Károly, illetve bátyja, Vilmos (és persze Katalin) minden évben kinyilvánították gratulációjukat a közösségi médián keresztül a hercegi párnak a születésnapjuk alkalmából, majd később a gyerekeiknek is. 2023 volt az első és, hogy mindenki mély hallgatásba burkolózott – egyik királyi családtag sem küldött nyilvános üdvözletet sem Meghan Markle-nek, sem Harry hercegnek, sem a gyerekeiknek. 

Archie baba korában és szülei, Harry herceg és Meghan Markle.

Archie baba korában és szülei, Harry herceg és Meghan Markle

 A királyi rajongók tavaly azt is rossz néven vették, hogy Károly király a koronázását pontosan Archie születésnapjára időzítette. „Vajon Károly király miért pont Archie születésnapján tartja a koronázást? Talán azért, hogy az unokája osztozhasson a különleges napon, vagy azért, hogy ellopja az unokája dicsőségét? Kizárt, hogy ne lett volna tisztában május 6. jelentőségével” – elmélkedett akkor Lorraine King újságíró.

Archie Harrison Sussex hercegének és hercegnéjének elsőszülött gyermeke és egyetlen fia. Az ifjú herceg mindössze kétéves korában lett nagytestvér: kishúga, Lilibet 2021. június 4-én, 11:40-kor született a kaliforniai Santa Barbara Cottage Kórházban. A két gyermek Kaliforniában nevelkedett, az Egyesült Királyságban élő tágabb családjukkal nem tartják a kapcsolatot.

Fotó: Getty Images Forrás: Mirror